DJ Arafat:

Marerittscener i DJ-stjernas begravelse

Fans reiv opp kista og tok bilder av liket.

BEGRAVELSE: I midten av august omkom den ivorianske DJ-en og sangeren Ange Didier Houon i en trafikkulykke. Under begravelsen skjedde en makaber hendelse. Video: NTB Scanpix Vis mer

I midten av august omkom den ivorianske DJ-en og sangeren Ange Didier Houon i en trafikkulykke, bare 33 år gammel.

Artisten, også kjent som DJ Arafat, eller Arafat Muana, hadde en enorm fanskare i store deler av Afrika, men oppnådde også berømmelse i Europa i løpet av sin karriere.

I SORG: Flere tusen mennesker var til stede for å ta et siste farvel med DJ Arafat. Foto: NTB Scanpix
I SORG: Flere tusen mennesker var til stede for å ta et siste farvel med DJ Arafat. Foto: NTB Scanpix Vis mer

At 33-åringen var høyt elsket av sine fans, viste seg også tydelig da han skulle gravlegges lørdag forrige uke. Ifølge The Guardian var flere titalls tusen mennesker samlet på et fotballstadion i Abidjan for å ta et siste farvel.

Kledde av liket

Etter å ha blitt hedret med både taler og sang, ble artisten fulgt til grava av sin nærmeste familie. Og på en dag som allerede var preget av dyp sorg, sjokkerer nå hendelsen som deretter skjedde en hel verden.

BBC og The Guardian er blant mediene som skriver at en rekke fans stormet kirkegården etter at seremonien var avsluttet. Deretter skal gruppa ha revet opp kistelokket, for så å ta bilder av Houons lik.

BBC melder at visse personer tilknyttet hendelsen også skal ha fjernet klærne som artisten hadde på seg. Dette for å lete etter tatoveringer i et forsøk på å identifisere 33-åringen.

- Ville se

Mange skal nemlig ha reagert med vantro da dødsbudskapet ble kjent i sommer, og det har versert rykter om at artisten i virkeligheten ikke mistet livet i den stygge motorsykkelulykken 12. august.

- Vi ville se kroppen til vårt idol før de forseglet gravkammeret, forklarte blant andre en ikke navngitt fan til nyhetsbyrået AFP, gjengitt av BBC.

Vitner har også beskrevet kaotiske tilstander der politiet blant annet måtte bruke tåregass for å få kontroll over situasjonen. Flere personer skal også ha blitt skadd i det voldsomme sammenstøtet.

Det er iverksatt etterforskning i kjølvannet av hendelsen, der tolv personer er blitt pågrepet og siktet for gravskjending og usømmelig omgang med lik.