SYNGER FOR BERGER:   May Kristin Kaspersen (fra venstre), Jorunn Hauge og Nicoline Berg Kaasin korer for Margaret Berger i Eurovision.

Foto: Merete Skogrand / Dagbladet
SYNGER FOR BERGER: May Kristin Kaspersen (fra venstre), Jorunn Hauge og Nicoline Berg Kaasin korer for Margaret Berger i Eurovision. Foto: Merete Skogrand / DagbladetVis mer

Margarets korister: - Kjenner på utseendepresset

Men i årets Eurovision er det annerledes.

MALMØ (Dagbladet): - Koristmiljøet er ikke så veldig stort i Norge. Har du først kommet deg på innsida og gjort en god figur, får du gjerne fortsette. Det handler mye om hvilke kontakter man har, sier Jorunn Hauge (36) til Dagbladet.

For sjette år på rad er hun korist for det norske Eurovision-håpet. Blant annet var hun med da Alexander Rybak sang seg til poengrekord i Russland i 2009.

Da fikk også hun og kollega Karianne Kjærnes mye oppmerksomhet etter å ha stått på scenen i rosa, flagrende kjoler.

- Det har skjedd et par ganger at jeg er blitt gjenkjent. Etter vi vant i 2009, merket jeg at noen kjente meg igjen på en kafé i Oslo. Og her nede er det jo et par «gærne» fans. Ellers er det ikke mye, sier Hauge.

- Privilegert Sammen med May Kristin Kaspersen (30) og Nicoline Berg Kaasin (24) hjalp hun i går Margaret Berger med å hanke inn en billett til lørdagens finale.

Kaspersen har tidligere koret for Stella Mwangi, Didrik Solli-Tangen og Maria Haukaas Mittet, mens Kaasin er førstereiskorist i Eurovision-sammenheng.

De tre jentene har ingen problemer å stå bakerst på scenen og la Berger skinne i rampelyset.

- Jeg føler meg kjempeprivilegert som får gjøre dette. Det som er gøy med å være kordame, er at det er et fag. Vi får gjøre «nerdeting», som å lese noter og bry oss om detaljer, sier Kaspersen og legger til:

- Og vi er jo ikke korister på heltid. Jeg har flere egne prosjekter på si, blant annet spiller jeg i band og skriver egen musikk, og står ofte i front også.

- God følelse De tre jentene hadde bare en til to øvinger før de dro til Sverige. I Malmø øver de litt på både sangen og koreografien hver dag, og koser seg sammen på fritida.

De har stor tro på at det vil gå bra for Berger og låten «I Feed You My Love».

- Vi har en veldig dyktig artist, og nummeret er så gjennomført. Jeg har en god følelse, nesten på samme måte som da vi vant i 2009. Den gangen var det helt spesielt, vi var så store favoritter da, sier Hauge og fortsetter:

- Om det går veien i år, vet man aldri, men det jeg er helt sikker på, er at vi har en bra og kul opptreden.

- Slitsomt I musikkbransjen er fokuset på kropp og utseende stort, og Berger har også tidligere fortalt at hun er redd for å bli påvirket.

Hennes korister kjenner også på presset om å se bra ut.
 
- Jeg kjenner jo på det, og det er litt slitsomt, sier Hauge før Kaspersen fortsetter:

- Men tidligere har vi vært mer synlige på scenen. Nå er det mer fokus på det vi kan: å synge.

VANT I 2009: Jorunn Hauge (t.h) var med og koret til «Fairytale» da Alexander Rybak vant Eurovision i 2009. Foran morgendagens finale, har hun samme magefølelse.
Foto: Pontus Lundahl / NTB scanpix
VANT I 2009: Jorunn Hauge (t.h) var med og koret til «Fairytale» da Alexander Rybak vant Eurovision i 2009. Foran morgendagens finale, har hun samme magefølelse. Foto: Pontus Lundahl / NTB scanpix Vis mer