<strong>NÆRE VENNER:</strong> Marianne Antonsen fikk påvist hjernesvulst i sommer. Her er hun avbildet med Jan Thomas, samt smykkedesigneren Børre Olsen (t.v.). Sistnevnte - som var en nær venn av Antonsen - gikk bort i november. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
NÆRE VENNER: Marianne Antonsen fikk påvist hjernesvulst i sommer. Her er hun avbildet med Jan Thomas, samt smykkedesigneren Børre Olsen (t.v.). Sistnevnte - som var en nær venn av Antonsen - gikk bort i november. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Marianne Antonsen:

Marianne Antonsen tar farvel med publikum før svulst-operasjonen

- Jeg har tatt innover meg at dette er siste gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I 2016 bekreftet Marianne Antonsen (47) overfor Se og Hør Extra at hun hadde blitt kjæreste med den tidligere fotballspilleren Henning Friise.

- Jeg føler at jeg har funnet mannen jeg vil dele livet mitt med. Kjæresten min er en god støttespiller, sa artisten åpenhjertig til Se og Hør den gang.

I juni giftet paret seg, men bare to dager etter bryllupet fikk Antonsen sjokkbeskjeden fra legene om at hun har svulst på hjernen.

- Avskjed med publikum

I et større intervju med NRK forteller Antonsen, som skal opereres i januar, at hun samler sine nærmeste til julekonsert i Østre Fredrikstad kirke i helga.

<strong>LANG KARRIERE:</strong> Marianne Antonsen sammen med Dean Erik Antonsen før premieren på «We Will Rock You» på Folketeatret i Oslo i 2011. Foto: Heiko Junge / Scanpix
LANG KARRIERE: Marianne Antonsen sammen med Dean Erik Antonsen før premieren på «We Will Rock You» på Folketeatret i Oslo i 2011. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

Hun er forberedt på at det kan være for aller siste gang.

- Det blir en avskjed med publikum for min del. Jeg vet ikke... Jeg vet ikke om jeg kommer tilbake. En ting er å overleve, ta kampen og være her videre. Men å gjøre en konsert og gjennomføre jobber sånn som jeg har gjort? Det fremstår som helt utopisk. Jeg har tatt innover meg at dette er siste gang, forteller hun til statskanalen med en klump i halsen.

Antonsen beskriver den kommende operasjonen som risikofylt.

- Livet mitt er snudd opp ned. Jeg har jo fått en hjernesvulst, som jeg fikk vite om i sommer. Det er en alvorlig operasjon og jeg har ikke fått de beste prognosene, sier hun til NRK.

<strong>2010:</strong> Hanne Krogh med Marianne Antonsen etter utdeling av Spellemannprisene 2009 i Oslo Spektrum.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
2010: Hanne Krogh med Marianne Antonsen etter utdeling av Spellemannprisene 2009 i Oslo Spektrum. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

- Risikofylt

Da Se og Hør møtte 47-åringen - som først slo gjennom som artist med gruppen Just 4 Fun sammen med Eirikur Hauksson, Hanne Krogh og Jan Groth - i november, var hun svært åpenhjertig om sykdommen.

- Jeg tenker ofte: Er dette den siste høsten jeg har hatt? Og hva med julen, blir den også for aller siste gang? Jeg tenker sånn fordi jeg er rammet av hjernesvulst, fortalte Antonsen til bladet.

47-åringen uttalte videre at hun først fattet mistanke om at noe var alvorlig galt, da hun besvimte med et brak på soveromsgulvet hjemme hos seg selv.

En røntgenundersøkelse viste i etterkant at hun hadde svulst på lillehjernen. Svulsten skulle imidlertid vise seg å være godartet.

- Jeg føler meg ikke beroliget. Operasjonen er risikofylt, blant annet skal en blodåre imidlertid stanses. Jeg kan miste hørselen, eller evnen til å ordlegge meg. Da vil jeg aldri mer kunne synge. Jeg står midt i mitt livs kamp, sa hun til Se og Hør.

Mistet sin nære venn

Marianne Antonsen mistet forrige måned sin nære venn, smykkedesigner Børre Olsen (53). Det var 2. januar i år at Olsen ble diagnostisert med hjernekreft kategori fire.

Smykkedesigner Børre Olsen og Marianne Antonsen hadde et nært forhold. I januar fikk førstnevnte påvist hjernekreft, og døde i november i år. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Smykkedesigner Børre Olsen og Marianne Antonsen hadde et nært forhold. I januar fikk førstnevnte påvist hjernekreft, og døde i november i år. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

- Slik jeg ser det, har man to valg: Enten kan man velge å være blid, eller så kan man legge seg ned og si at: «Okey, nå har du fått en dødsdom. La oss bli ferdig så fort som mulig». Jeg velger å være glad, og gjøre mest mulig ut av dagene, sa han til Dagbladet kort tid etter at diagnosen ble gjort kjent.

For Antonsen ble det et stort tap å skulle miste sin nære venn.

- Vi så veldig frem til 2017. Jeg skulle gifte meg og alt skulle bli så bra. Så faller han om i januar, og der startet det. Å vite at en god venn kjemper mot en alvorlig diagnose er konstant vondt, har Antonsen tidligere uttalt til TV 2.

Det har ikke lykkes Dagbladet å få ytterligere kommentarer fra Antonsen søndag ettermiddag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer