Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Leonard Cohen er død

Marianne Ihlen var Cohens norske kjæreste. Brevvekslet på dødsleiet

Døde med litt over 3 måneders mellomrom - 46 år etter at de møttes på den greske øya Hydra.

BODDE PÅ HYDRA: Leonard Cohen bodde på slutten av 50-tallet på den greske øya Hydra, hvor også den norske forfatteren Axel Jensen og hans daværende kone Marianne Ihlen bodde. Det ble slutt med Jensen og Ihlen og Cohen ble kjærester. I slutten av juli døde Ihlen, som da var 81 år. Foto: NTB Scanpix
BODDE PÅ HYDRA: Leonard Cohen bodde på slutten av 50-tallet på den greske øya Hydra, hvor også den norske forfatteren Axel Jensen og hans daværende kone Marianne Ihlen bodde. Det ble slutt med Jensen og Ihlen og Cohen ble kjærester. I slutten av juli døde Ihlen, som da var 81 år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Den 29. juli i år døde Marianne Ihlen etter et lengre tids sykeleie.

Da hun lå på dødsleiet fikk hun en siste hilsen fra Leonard Cohen - visesangeren Ihle hadde vært sammen med i en tiårsperiode.

GIKK BORT: Den kanadiske musikeren Leonard Cohen er død. Cohen ble 82 år gammel. Video: NTB Scanpix Vis mer

Før sin død, resiterte hennes venn, filmskaper Jan Christian Mollestad, brevet etter hukommelse overfor kanadiske CBC News:

«Ja, Marianne, nå har vi kommet dit at vi er så gamle at våre kropper faller fra hverandre og jeg tror jeg kommer til å følge deg snart. Du skal vite at jeg er så tett bak deg at hvis du rekker ut hånden, så tror jeg du kan nå min.

Og du vet at jeg alltid har elsket deg for din skjønnhet og visdom, men jeg trenger ikke si mer, for det vet du alt om. Men nå vil jeg bare ønske deg en god tur. Farvel, gamle venn. Evig kjærlighet. Vi sees snart.»

- Ikke lenger redd for å dø

Bare to dager etter sovnet Marianne Ihlen inn.

Etter hennes død sendte Mollestad et brev tilbake til Cohen og fortalte at da hun var på det siste nynnet han «Bird on the Wire» til henne, før han kysset henne på panna og sa «So Long, Marianne».

- Etter dette kan jeg si at jeg ikke lenger er redd for å dø, sier Mollestad i intervjuet.

Var sammen i seks år

Ihlen møtte Cohen på den greske øya Hydra i 1960, ifølge BBC.

Hun var kjæreste med den da unge og lovende musikeren etter å ha forlatt forfatteren Axel Jensen.

I seks år holdt de sammen, og Cohen skrev flere sanger til henne, deriblant ovennevnte So Long, Marianne» og «Bird on the Wire» .

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 159585174


Varnish cache server

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media