HELT TIL TOPPS: 18 år gamle Marius Samuelsen fra Stavanger er vinner av «Idol» 2016. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
HELT TIL TOPPS: 18 år gamle Marius Samuelsen fra Stavanger er vinner av «Idol» 2016. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Marius (18) vant «Idol»

- Jeg er tom for ord.

(Dagbladet): Da er det klart. Tv-seerne har stemt fram Marius Samuelsen (18) som vinner av «Idol» 2016.

Samuelsen sto i finalen med Norah Benatia (19), som til slutt måtte se seg slått av sin gode venn og støttespiller gjennom «Idol»-ukene.

 - Tusen hjertelig takk til alle som har stemt! Jeg er tom for ord, sa 18-åringen til programleder Markus Bailey da seieren var et faktum. 

«Milde himmel» «Idol»-vinneren blir i tradisjon tro tildelt platekontrakt - og en bil. 

I løpet av sendinga sang finalistene tre sanger hver. Samuelsen stilte blant annet med to egenkomponerte låter, «Paper Guns» og «One of These Days». Begge låtene falt i smak hos Dagbladets anmelder, som trillet henholdsvis fem og seks på terningen.

Mest imponert var han av Samuelsens «One of These Days», som ble framført helt til slutt.

«Jeg skrev det jeg skrev om at Marius kanskje burde ta et skritt ut av balladesonen, og her er han igjen. Men: WOW, når det så fint som dette, så er det bare å kaste av seg hatten hardt og brutalt. Han har en sårhet og tilstedeværelse i stemmen som man nesten må gråte en liten skvett av. Ikke bare er det en fin sang, det kan til og med bli en hit. Dette er klassisk, tidløs pop av edelt britisk merke. Og den stemmen da. Milde himmel».

Les Dagbladets dom over alle låtprestasjonene her.

- Maratonløp Da Dagbladet snakket med Samuelsen tidligere i uka, fortalte han blant annet om presset foran kveldens sending.

KUNNE SLIPPE JUBELEN LØS: Marius Samuelsen får en klem av programleder Markus Bailey etter seieren i H3 Arena på Fornebu i kveld. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
KUNNE SLIPPE JUBELEN LØS: Marius Samuelsen får en klem av programleder Markus Bailey etter seieren i H3 Arena på Fornebu i kveld. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

- Alle som har vært inne i den bobla i mer enn tre uker har kjent det på kroppen. Men jeg har alltid klart å bevare roen, så det ikke blir for ille. Man må tenke på det som et maratonløp: For å holde ut så lenge, så er det viktig å være innstilt på arbeidsmengden, fortalte han.

Begge finalistene fikk massiv skryt av «Idol»-dommerne etter å ha framført alle låtene sine i kveld.

Panelmedlem Ina Wroldsen (32) forteller til TV 2 at hun synes Samuelsens «Idol»-seier er vel fortjent.

- Og det sier jeg ikke fordi Norah ikke er helt fantastisk, men jeg sier det fordi Marius har gitt alt hele veien, og vært seg selv hele veien. Og se på ham nå! En deilig, deilig, deilig gutt, sier hun

TOK ANDREPLASSEN: Norah Benatia (19) ble slått på målstreken. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
TOK ANDREPLASSEN: Norah Benatia (19) ble slått på målstreken. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer