Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Marius Borg Høiby selger unna tingene sine på Finn

Kronprinsesse Mette-Marits eldstesønn kvitter seg med luksusvarer før flyttingen til USA.

SELGER LUKSUSVARER: Etter planen flytter kronprinsesse Mette-Marits eldste sønn til USA etter jul. Nå selger Marius Borg Høiby (t.h.) unna luksusvarer på nettmarkedet Finn.no.
&nbsp;<span style="background-color: initial;">Foto: Lise Åserud / NTB scanpix</span>
SELGER LUKSUSVARER: Etter planen flytter kronprinsesse Mette-Marits eldste sønn til USA etter jul. Nå selger Marius Borg Høiby (t.h.) unna luksusvarer på nettmarkedet Finn.no.  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kronprinsesse Mette-Marits (43) sønn Marius Borg Høiby (19) har lagt ut en rekke gjenstander på nettstedet Finn.no.

Under fullt navn og telefonnummer - og med Slottet som adresse - selger Marius nå unna sine eiendeler. Det skriver ukebladet Se og Hør tirsdag.

Store summer

Nå viser det seg at sønnen til Matte-Marit bruker Slottet for å kvitte seg med sine private luksusvarer med en inntektsmulighet på nærmere 50 000 kroner.

Faksimile Se og Hør
Faksimile Se og Hør Vis mer

Borg Høiby bor på Skaugum i Asker og har ingen offisiell posisjon på Slottet. Produktene blir solgt på et offentlig nettsted som alle har fri tilgang til.

Luksusvarer

Blant tingene Marius har lagt ut for salg, er en dyr trillekoffert fra det franske luksusmerket Louis Vuitton.

Ifølge annonsen var nypris 18 400 kroner, men Marius etterspør 19 500 kroner for luksusbagen.

Dette fordi den gikk ut av produksjon for tre år siden, noe som skal øke verdien. Trillekofferten har også gjennomgått en service og har en estimert verdi på 24 000, heter det i annonsen.

I tillegg til trillebagen selger Marius blant annet en klokke fra merket Nixon (1000 kroner), og en Zodiak-båt med påhengsmotor fra Suzuki (11 000 kroner).

Flytter til USA

Tidligere i høst kunne Se og Hør avsløre at Marius flytter til California på USAs vestkyst ved nyttårstider. Der skal han og kjæresten hans etter planen begynne å studere sammen.

De nyeste salgsannonsene til Marius har ligget ute en ukes tid, men foreløpig har ingen slått til på verken trillekofferten, klokken eller båten hans.

Ifølge Se og Hør har han også hatt en nesten ubrukt Parajumpers-jakke ute til salg for 6500 kroner, men i skrivende stund ligger ikke denne annonsen ute på Finn.no.

Tidligere kritisert

Borg Høiby har også tidligere forsøkt å selge unna eiendeler på finn.no.

Da har han benyttet en adresse på Snarøya. Men nå benytter han Slottets adresse.

Da prinsesse Märtha Louise (45) i 2007 startet den mye omtalte «Engleskolen» - og registrerte domenenavnet på internett - oppga hun telefonnummeret til Det Kongelige Slott.

Dette ble endret etter at det ble reist skarp kritikk mot sammenblandingen.

Slottets informasjonssjef Marianne Hagen sier til Se og Hør at gjenstandene som selges er ting Marius Borg Høiby ikke bruker:

- Dette er helt vanlige annonser for ting Marius Borg Høiby ikke lenger bruker. Da er det fint at andre kan få glede av dem. På Finn.no kommer registrert -adresse automatisk opp, med mindre man velger å skjule denne. Det vil Marius gjøre for fremtiden, sier Hagen.

- Fikk hjelp av en voksen

Når Se og Hør gjør Hagen oppmerksom på at Marius også har en annen profil med samme telefonnummer registrert på en adresse på Snarøya, sier Hagen:

- Da må han ha alliert seg med noen andre.

- Hvorfor har Marius benyttet adressen som tilhører Hundsund Idrettsanlegg?

- Dette er en gammel annonse. Marius fikk en voksen til å lage annonsen, og vedkommende syntes sikkert det var lurt å velge en adresse som ikke vakte oppsikt.

Denne saken ble først publisert på Seher.no

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!