BLIR PROGRAMLEDER: 22 år gamle Markus Bailey tar over neste sesong av sangprogrammet «Idol». 
Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
BLIR PROGRAMLEDER: 22 år gamle Markus Bailey tar over neste sesong av sangprogrammet «Idol». Foto: Jørn H. Moen / DagbladetVis mer

Markus Bailey blir «Idol»-programleder

NRK Super-profilen erstatter Stian Blipp.

(Dagbladet): 22-åringen Markus Bailey tar over som programleder for musikkprogrammet «Idol». Det melder TV 2, kanalen programmet vises på.

Bailey har tidligere figurert som programleder for produksjoner på NRK Super, statskanalens barnesatsning. Bailey var også leder for årets sesong av «The Voice».

- Happy Til TV 2 forteller bærumsgutten at han gleder seg til programmet har premiere, men at han dog har litt sommerfugler i magen.

- Det rumler i magen!. Ikke fordi jeg må på do, men fordi jeg er happy og jeg er klar. Det er morsomt å gjøre noe man er litt redd for, sier han til kanalen.

22-åringen var i vår med i Stian Blipps «Mitt Dansecrew», sammen med blant andre Eskil Pedersen og Sandra Lyng. Nå går han fra å delta i Blipps program, til å ta over jobben hans.

Bailey skryter av Blipps innsats til TV 2, og mener det blir litt som å oppe etter Wirkola.

- Men jeg tenker at han har gjort en bra jobb, og nå skal jeg prøve å gjøre en god jobb. Det er bare å gunne på og lage et bra show, sier han til kanalen.

Niende sesong Talentkonkurannsen «Idol» ble først vist på norsk tv i 2003. Her stakk Kurt Nilsen av med seieren, og det er tydelig at programmet har fortsatt å fenge.

I fjor avsluttet programmet sin åttende sesong, med Ingvar Olsen som vinner. Sesong ni, som Bailey skal lede, blir å se til neste år.

«Idol» har fostret mange norske kjendiser. Tone Damli og Sandra Lyng ble begge kjent gjennom sangprogrammet.

Det har ikke lykkes Dagbladet å få kommentar fra Markus Bailey.