SKILLES: Marte Krogh og Jan Haudemann-Andersen går fra hverandre. Bildet er  bryllupet til Petter Stordalen og Gunhild Melhus i Marrakech i Marokko.
Foto: Terry Munson / Scanpix
SKILLES: Marte Krogh og Jan Haudemann-Andersen går fra hverandre. Bildet er  bryllupet til Petter Stordalen og Gunhild Melhus i Marrakech i Marokko. Foto: Terry Munson / ScanpixVis mer

Marte Krogh og Jan Haudemann-Andersen skal skilles

Går fra hverandre etter åtte år. 

(Dagbladet): Fiolinist og klesdesigner Marte Krogh, og finansmann Jan Haudemann-Andersen går hvert til sitt. Det skriver Se og Hør i dag.

«Etter åtte års samliv, har vi besluttet å skille lag. Vårt forhold fortsetter i vennskapelighet som trygge foreldre for vår felles datter» sier paret i en felles uttalelse til Se og Hør.

Paret giftet seg i mars 2014, og feiret bryllupsfesten på Theatercaféen i Oslo.

Blant bryllupsgjestene var blant andre Petter Stordalen, investor Øystein Stray Spetalen og skuespiller Sølje Bergmann.

To og et halvt år senere har de nå bestemt seg for å avslutte ekteskapet.

BRYLLUPET: Fiolinist Marte Krogh og milliardær Jan Haudemann-Andersen i 2014. Her ankommer de bryllupsfesten.   Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
BRYLLUPET: Fiolinist Marte Krogh og milliardær Jan Haudemann-Andersen i 2014. Her ankommer de bryllupsfesten. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Vis mer

Hardt vær

Ifølge Se og hør leter Krogh og Haudemann-Andersen etter en ny bolig til Marte og deres fireårige felles datter. Haudemann-Andersen blir boende på Slemdal i Oslo.

I 2013 stormet det rundt Krogh da VG siterte et intervju Krogh hadde gjort med magasinet «Mamma» og vinklet saken på at «norske kvinner må ta seg sammen», og begynne å trene.

VG kjørte flere saker på de kraftige reaksjonene som oppstod i sosiale medier. De beklaget tre uker etterpå å ha feiltolket utsagnet «man må jo bare ta seg sammen».

- Det er stor forskjell på «Ta dere sammen og tren mer» og «Man må jo bare ta seg sammen». Jeg skjønte at mange var på krigsstien. Men VG var ikke alene om å ringe rundt. Andre medier kastet seg også på. Kommentarfeltene var langt og lite hyggelige. Telefonen stod ikke stille, sa Marte Krogh dengang.

Nytt merke

Krogh havnet for første gang i medienes søkelys da det ble kjent at hun var kjæreste med kronprins Haakon. Siden har hun bemerket seg som fiolinist, samt drevet flere klesbutikker under navnet Koma.

Nylig ble et kjent at Marte Krogh starter et eget klesmerke som skal hete Koma by Marte. Til årets Elle-fest kledde hun opp sine kjendisvenninner i egendesignede antrekk, og stillte opp til et mangesiders intervju i magasinet D2.

Der fortalte hun at den nye kolleksjonen finansierers uten hjelp fra finansektefellen.

Det har ikke lytes Dagbladet å få noen kommentar fra paret.