FANS: Ashley (t.v.) og Mary-Kate Olsen er begge fans av Camilla Prytz' smykker. Foto: Lucas Jackson/Reuters
FANS: Ashley (t.v.) og Mary-Kate Olsen er begge fans av Camilla Prytz' smykker. Foto: Lucas Jackson/ReutersVis mer

Mary-Kate oppdaget Camillas smykker på en do i Balestrand

I dag strømmer kongelige og internasjonale kjendiser til norsk utstillingsåpning i Monaco.

||| (Dagbladet): - Det er alltid utrolig morsomt når kjendiser går med smykkene mine. Det betyr veldig mye, og er en kjempefin måte å få vist dem fram på, sier glasskunstner og smykkedesigner Camilla Prytz til Dagbladet.

Hun har de siste åra gjort braksuksess med sine karakteristiske glass- og sølvsmykker, som har prydet halsgroper og håndledd på internasjonale superstjerner som Rihanna, Billy Bob Thornton, vår egen Morten Harket og nå seinest skuespiller Drew Barrymore.

I dag åpner utstillingen «Love Art» i Monaco, hvor Prytz stiller ut sammen med de norske kunstnerne Knut Bry, Espen Eiborg og Kristine Maudal.

Profilert gjesteliste Og det er en imponerende rekke internasjonale stjerner som valfarter til det lille fyrstedømmet for å se helt ferske glassmykker signert den populære smykkekunstneren.

På gjestelista står blant andre prins Alberts kommende brud Charlene Wittstock, John Lennons sønn Julian, gründeren bak flygiganten EasyJet, Sir Stelios Haji-Ioannou og modellen og jetsetteren Victoria Silvstedt.

Ekteparet Øystein og Charlotte Spetalen, og den ferske verdensmesteren Thor Hushovd med kona Susanne kommer også.

- Det er flest vanlige mennesker som går med smykkene mine. Men folk følger jo selvsagt med på hva kjendiser har på seg, sier Prytz på telefon fra Monaco.

Luksus og bohemsk Prytz mener de søreuropeiske omgivelsene passer perfekt til stilen smykkene hennes er laget i. Hun beskriver dem som en blanding av luksuriøse og bohemske.

POPULÆR: Camilla Prytz er populær blant mange kjendiser. I kveld stiller hun ut i Monaco. Foto: Linda Sofie Bern
POPULÆR: Camilla Prytz er populær blant mange kjendiser. I kveld stiller hun ut i Monaco. Foto: Linda Sofie Bern Vis mer

Selv har hun et avslappet forhold til den store kjendisinteressen, og sier hun ikke kjente til dagens celebre gjester da hun snakket med Dagbladet.

- Mange tror jeg bruker all tida mi på å løpe etter folk og tvinge dem til å gå med tingene mine. Men som oftest er det de som kommer til meg. Jeg har hatt mye flaks og bra timing.

- Samtidig er det dette som er livet mitt. Jeg har ikke barn, men jobber hardt, ofte til tre-fire om morgenen. Jeg tenker at det er dette jeg skal holde på med resten av livet, sier Prytz.

Ble fan på do Timingen var definitivt god da Mary-Kate Olsen var på hemmelig kjærlighetsferie med kjæreste Nate Lowman da de besøkte Norge i september i fjor.

De bodde på et hotell i Balestrand, ei bygd hvor Prytz sleger smykkene sine gjennom ei venninne. Venninnen ble stående ved siden av Olsen da de vasket hendene på do, og den unge designeren og skuespilleren elsket armbåndet Prytz' venninne hadde.

Hun kjøpte et, og ble umiddelbart fan.

Like flaks hadde Prytz med Rihanna. Den norske produsentduoen Stargate ga artisten at av Prytz armbånd i gave.

HOLLYWOOD - JULY 21: Singer Rihanna attends the exclusive after party for Rihanna's LA show hosted by Asics and Drai's Hollywood at Drai's Hollywood on July 21, 2010 in Hollywood, California.   Christopher Polk/Getty Images for Drai's Hollywood/AFP
HOLLYWOOD - JULY 21: Singer Rihanna attends the exclusive after party for Rihanna's LA show hosted by Asics and Drai's Hollywood at Drai's Hollywood on July 21, 2010 in Hollywood, California. Christopher Polk/Getty Images for Drai's Hollywood/AFP Vis mer

Første gang Rihanna gikk på byen etter å ha blitt banket av den daværende kjæresten Chris Brown, bar hun armbåndet, som dermed havnet i blader og på nettsteder over hele verden.

- Blir ikke rik Men selv om både norske og internasjonale kjendiser kjøper smykkene både til seg selv og i gave til andre, hevder Prytz at kontoen ikke blir sprengfull av den grunn.

- Jeg klager ikke, altså, men jeg blir ikke rik av dette. Det koster for mye å lage det jeg gjør. Men jeg bestemte meg tidlig for at det å bli rik ikke var et mål. Så lenge jeg får reise og kose meg med jobben, så er jeg fornøyd, sier Prytz.

PÅ UTSTILLING: Modell og jetsetter Victoria Silvstedt kommer på utstillingsåpningen til Prytz i dag. Foto: Eric Gaillard/Reuters
PÅ UTSTILLING: Modell og jetsetter Victoria Silvstedt kommer på utstillingsåpningen til Prytz i dag. Foto: Eric Gaillard/Reuters Vis mer