Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«MASH»-skuespiller David Ogden Stiers er død

David Ogden Stiers, som spilte den snobbete og kverulerende kirurgen major Winchester i TV-serien «MASH» er død. Han ble 75 år gammel.

DØD: David Ogden Stiers (øverst til høyre) spilte i den svært populære amerikanske komiserien Mash. Her er han sammen med noen av medskuespillerne, Jamie Farr (foran fra venstre), Harry Morgan, Loretta Swit, William Christopher, og bak fra venstre: Mike Farrell og Alan Alda, i 1981. Foto: AP Photo/Huynh, File
DØD: David Ogden Stiers (øverst til høyre) spilte i den svært populære amerikanske komiserien Mash. Her er han sammen med noen av medskuespillerne, Jamie Farr (foran fra venstre), Harry Morgan, Loretta Swit, William Christopher, og bak fra venstre: Mike Farrell og Alan Alda, i 1981. Foto: AP Photo/Huynh, File Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stiers døde i hjemmet sitt lørdag. Han hadde kreft i blæren, opplyser agenten hans, Mitchell K. Stubbs, til bransjenettstedet Variety.

Fra hans første opptredener på teater og film tidlig på 1970-tallet, hadde Stiers en lang rekke roller i en karriere som varte i langt over 40 år. Mest kjent er han for rollen, som major Charles Emerson Winchester III i «MASH». Stiers ble med i serien, som handler om et amerikansk feltsykehus under Koreakrigen i 1977, omtrent midtveis i seriens levetid.

Selv om han i virkeligheten ikke delte rollefigurens finslepne og snobbete Boston-aksent, hadde Stiers en stemme som ble lagt merke til og var ettertraktet. Han ble derfor mye brukt til animasjonsserier og -filmer. Blant annet ga han stemme til klokken Cogsworth i Disneys tegnefilmversjon av «Skjønnheten og udyret» fra 1991. Stemmen hans dukket også opp i flere dataspill.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!