Holly Willoughby og Philip Schofield:

Massiv storm: - Skikkelig hat

De populære tv-profilene befinner seg i hardt vær etter de møtte opp under dronning Elizabeths offentlige vake.

KRITIKKSTORM: Den populære duoen får hard kritikk og flere ønsker å se dem sparket fra jobbet i ITV. Foto: Ian West/PA Photos/NTB
KRITIKKSTORM: Den populære duoen får hard kritikk og flere ønsker å se dem sparket fra jobbet i ITV. Foto: Ian West/PA Photos/NTB Vis mer
Publisert

I etterkant av dronning Elizabeths død ble kista hennes flyttet til Westminster Hall. Der lå den i dagene før begravelsen og offentligheten hadde mulighet til å besøke kista og ta et siste farvel. Ifølge den britiske storavisa The Telegraph, var over en kvart million mennesker innom Westminster Hall, og køen for å få et glimt av kista kunne ta opptil 15 timer.

Det oppsto derfor et voldsomt raseri da «This Morning»-profilene Holly Willoughby (41) og Philip Schofield (60) ankom Westminster Hall og tilsynelatende sneik foran køen. De fikk gå inn en inngang, uten kø, som var stengt for offentligheten. De som sto og venta på sin tur hadde vært der i hele 13 timer.

Willoughby og Schofield vekket oppsikt da de gikk forbi de andre i køen og flere skal ha begynt å rope etter dem. Et vitne melder at Schofield bare smilte og så rundt seg.

- Det gjorde mange folk sinte. Folk sa «hvordan kan de gjøre dette?». Det var et skikkelig hat overfor dem, det var ikke riktig, sa et vitne ifølge Daily Mail.

FÅR IKKE HILSE: Et videoklipp fra dronning Elizabeth IIs begravelse får internett til å koke. Reporter: Christina H. Korneliussen/Dagbladet TV Vis mer

Vil få dem sparket

I tida etter vaken har Willoughby og Schofield høstet massiv kritikk. Flere briter skal ha blitt så sint at de startet et opprop om å få TV-duoen sparket fra programmet «This Morning», skriver The Irish Sun. Det originale målet var å få 15 000 signaturer.

Allerede på tirsdag skal de ha nådd målet, og i skrivende stund har oppropet mer enn 50 000 signaturer. Det er satt et nytt mål på å få 75 000 mennesker til å støtte oppropet.

Ifølge The Sun skal Willoughby nekte å gå fra jobben, det har de fått bekreftet av en ITV-kilde.

PISKET: Denne trommeslageren blir pisket av hestens hale under begravelsesparaden til Dronning Elizabeth II i London 19. september. Video: AP. Reporter: Magnus Paus Vis mer

Benekter sniking

Kritikken mot de to tv-profilene kom nesten umiddelbart etter de besøkte Westminster Hall. Det tok ikke lang tid før Willoughby slapp et lydklipp hvor hun forklarte hendelsen, skriver Wales Online.

- Som hundrevis av andre akkrediterte kringkastere og journalister, fikk vi offisiell tillatelse til å gå inn i Westminster Hall. Det var utelukkende for å rapportere om vaken for de millioner av menneskene i Storbritannia som ikke har kunnet besøke Westminster selv, sa hun og fortsatte:

- Reglene var at vi kjapt ble eskortert langs kanten mot en plattform bakerst i rommet, i kontrast til de som viste sin respekt (til den avdøde dronningen, red.anm.) som gikk på et teppebelagt område ved siden av kista og som fikk tid til å ta en pause. Ingen av kringkasterne eller journalistene der tok noens plass i køen og ingen gikk forbi dronningen.

GÅR VERDEN RUNDT: Ikke alt gikk helt etter planen under dronning Elizabeths begravelse. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV Vis mer

Hun forklarte også at de fulgte reglene men forstår at det kan ha sett ut som noe annet, og dermed har forståelse for folkets reaksjon.

- Vær så snill, dere må vite at vi aldri hadde sneket i køen, avsluttet Willoughby.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer