Mathias Calmeyer er død:

Mathias Calmeyer er død: - Uvirkelig

Venner, familie og kolleger minnes Mathias Calmeyer etter hans bortgang.

GÅTT BORT: Skuespiller, dramatiker og regissør Mathias Calmeyer har gått bort. Her er han avbildet i 2014. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
GÅTT BORT: Skuespiller, dramatiker og regissør Mathias Calmeyer har gått bort. Her er han avbildet i 2014. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den norske skuespilleren, dramatikeren og regissøren Mathias Calmeyer har gått bort etter lang tids sykdom. Han ble 57 år gammel.

«Min evige kjærlighet og beste venn, den fineste pappaen, vår alles kjære Mathias Calmeyer døde fredelig hjemme på St. Hanshaugen 23. juli 2021. Stillheten du etterlater deg er nesten ikke til å bære», står det skrevet i dødsannonsen.

Søstera Gitte Calmeyer uttaler seg til Dagbladet på vegne av familien.

- Mathias var raskere, bedre, først, høyere og sterkest - det var på mange måter vår bror i det berømte nøtteskallet. Men han var langt ifra selvisk og selvsentrert. Den kjærligheten og sjenerøsiteten vi fikk og følte, var god og ekte. Han var både omtenksom og rebell på samme tid, heter det i en felles uttalelse fra Calmeyers søsken til Dagbladet.

- Hans ubendige glede over det gode lag, de store og små fester var en arena han behersket med elegant uovertruffenhet. Han kunne som ingen andre underholde venner og gjester i timer med muntre historier fra sitt innholdsrike liv. Nå blir det stillere rundt bordet, sier de videre.

Anerkjent

Calmeyer er sønn av skuespiller Joachim Calmeyer. Han var gift med kona Janne Langaas, og sammen fikk de to barn. 57-åringen har regissert TV-serier som «Himmelblå», «Hotel Cæsar», «Kaptein Sabeltann», «Venner og fiender» og den svenske «Nya Tider».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer