«Farmen» 2017:

Mats (28) trakk seg fra «Farmen». Retter kritikk mot produksjonen

- Måtte krangle meg til legebesøk.

REISTE HJEM: Etter knappe tre uker på «Farmen» velger deltakeren Mats Beylegaard Brennemo (28) å trekke seg fra programmet. Foto: Alex Iversen / TV 2
REISTE HJEM: Etter knappe tre uker på «Farmen» velger deltakeren Mats Beylegaard Brennemo (28) å trekke seg fra programmet. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det var i onsdagens episode av «Farmen» at deltakeren Mats Beylegaard Brennemo (28) er uheldig og slår bakhodet i en kommode-lem.

Smellen resulterer i hodepine og kvalme for telemarkingen, men etter et kort legebesøk virker alt tilsynelatende å være i skjønneste orden - på tv.

Det var det derimot ikke. I kveldens episode velger nemlig Brennemo å kaste inn håndkleet og reise hjem fra tv-gården.

- Ganske ille

- Da legen kom til gården første gang, fikk jeg beskjed om at smertene ville gå over relativt kjapt hvis jeg fikk litt hvile. Jeg hvilte, men etterpå ble alt verre. Hodepinen tok ikke slutt, jeg sov dårlig, hadde diaré og var svimmel, forteller 28-åringen til Dagbladet.

ORKET IKKE MER: Mats Beylegaard Brennemo forteller de andre deltakerne om sin beslutning i kveldens episode. Foto: TV 2
ORKET IKKE MER: Mats Beylegaard Brennemo forteller de andre deltakerne om sin beslutning i kveldens episode. Foto: TV 2 Vis mer

Han forklarer at kommode-ulykken, der legen konstaterte at han hadde fått en hjernerystelse, skjedde fem dager før han valgte å trekke seg.

- Jeg prøvde hele tida å tenke at det ble bedre, men på slutten var det ganske ille.

- Følte du at du ble godt ivaretatt av produksjonen?

- Nei, egentlig ikke. Jeg følte ikke at jeg ikke ble tatt helt på alvor, og måtte krangle meg til legebesøk. Hele greia ble egentlig feid under teppet, og jeg var ikke spesielt komfortabel med det, sier Brennemo, som likevel understreker at han ikke er bitter.

- Nei, det er jeg ikke, men jeg synes de kunne løst situasjonen på en annen måte.

- Dro du til lege etter oppholdet?

- Ja, produksjonen kjørte meg inn til et legekontor i Arendal. Det tok omtrent ti dager før jeg begynte å komme helt til meg selv igjen, forklarer Brennemo, som ikke angrer på beslutningen om å trekke seg.

- Forsvarlig

Dagbladet har lagt fram Brennemos uttalelser for Alex Iversen, TV 2s pressekontakt for «Farmen». Han forklarer at produksjonen alltid forsøker å motivere deltakerne til å fullføre tv-oppholdet.

- Mats fikk oppfølging av lege etter at han slo seg. Legen vurderte skaden som kanskje en mild hjernerystelse. Når Mats fortsatte å føle seg uvel, syntes vi det var forsvarlig at han valgte å trekke seg fra «Farmen», sier Iversen.

Hva gjelder hjernerystelsens grad av alvorlighet, er Brennemo uenig med TV 2 - og mener betegnelsen «mild» er en underdrivelse. TV 2 står fast ved sine uttalelser.

- På bortebane

Selv om «Farmen»-deltakelsen ble noe avkappet for 28-åringen, oppsummerer han oppholdet som en fin opplevelse.

- Jeg har fått være med på noe kult, møtt mange bra mennesker og testet helt nye omgivelser. At jeg er udugelig i gårdsdrift, er vel ingen hemmelighet nå, humrer han.

Fokuset på Brennemos manglende landbrukskompetanse har vært tydelig gjennom flere episoder på tv, ofte med følge av meddeltaker Trym Nygaard Løken (23). Foruten å føle at han er framstilt «litt i overkant lat», tar Brennemo det hele med knusende ro.

- Vi tullet mye med det der inne. Det er lett å klippe til de sekundene der jeg sier eller gjør noe dumt, men jeg lever fint med det. Jeg har min spisskompetanse andre steder, her er jeg på bortebane, sier han.

Romanserykter

28-åringen har for øvrig rukket å skape overskrifter for sitt forhold til meddeltaker Amalie Snøløs (21), etter at det dukket opp en rekke romansespekulasjoner på tv. Overfor Dagbladet har begge imidlertid avkreftet at de er mer enn bare venner.

Brennemo er ikke den første av årets «Farmen»-deltakere som reiser frivillig hjem fra tv-gården. Tidligere har også oslojenta Thale Myhre (24) valgt å trekke seg fra det populære programmet, da verken kropp eller hode ville spille på lag.

Deltakerne Vidar Helseth (38) og Line Suomalainen (55) har begge måttet reise hjem på vanlig vis - etter tvekamp.

At «Farmen»-deltakerne nå er blitt én mindre enn planlagt i antall, etter Mats' plutselige exit, har ingenting å si for kveldens tvekamp.

FARMEN 2017: Programleder Gaute Grøtta Grav viser Dagbladet rundt på årets «Farmen»-gård. Video: Miriam Bakkejord / Dagbladet Vis mer Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer