FILMAKTUELL: Matt Damon er snart på vei til Norge for innspillingen av Hollywood-filmen «Downsizing». Foto: NTB / Scanpix
<div><br></div>
FILMAKTUELL: Matt Damon er snart på vei til Norge for innspillingen av Hollywood-filmen «Downsizing». Foto: NTB / Scanpix

Vis mer

Matt Damon tar med seg familien til Norge

- Jeg gleder meg veldig.

LAS VEGAS (Dagbladet): - Ah, er du fra Norge? Jeg kommer til Norge snart, sier Matt Damon når Dagbladet møter ham i Las Vegas i forbindelse med «Jason Bourne»-premieren.

- Jeg gleder meg veldig. Har aldri vært der før. Vi reiser over neste måned og skal filme i fjordene der.

Han forteller at det er Alexander Payne, blant annet kjent for Oscar-filmene «Nebraska» og «The Descendants», som regisserer «Downsizing».

Stjerner til Norge

Det har vært diskutert hvorvidt den stjernespekkede filmen, som blant annet også har norskættede Kristen Wiig, Christoph Waltz, Jason Sudeikis, Alec Baldwin og Neil Patrick-Harris på rollelisten, skulle bruke Norge som innspillingssted etter at produksjonen ikke fikk den økonomiske støtten den søkte om.

- Vi skal filme i Norge fra 1. til 5. august, sier Damon, som allerede har spilt inn en del scener i Ontario, Canada.

«Downsizing» er en satire som handler om en mann som tror han vil få et bedre liv dersom han krymper seg selv.

- Jeg tar med meg hele familien så skal vi reise rundt i Norge i cirka en uke etter at innspillingen er over. Det blir utrolig gøy.

- Med alle barna?

- Ja, vi skal til et sted som jeg ikke kan uttale navnet på, men det er visst tre timer nord for Oslo.

Mens Matt Damon og de andre skuespillerne ankommer Norge først i august, er blant andre regissør Alexander Payne og fotograf Phedon Papamichael allerede på Vestlandet - før de drar til Nord-Norge til helga.

Hyller Aksel Hennie

Filmstjernen, som har fire døtre med argentinske Luciana Barroso, hvorav en er hennes fra et tidligere forhold, spilte mot Aksel Hennie i «The Martian» i fjor. Han er tydelig imponert over den norske skuespilleren:

- Aksel, ja! Vi hang mye sammen. Vi har begge barn så vi tilbrakte tid sammen når vi ikke filmet også. Han er en utrolig fin fyr.

- Tror du han har det som skal til for å få en stor karriere i Hollywood?

- Ja, definitivt. Han er brilliant. Når du er så god så finnes det ingen grense for hvor langt du kan nå. Han er en karakterskuespiller. For å si det sånn; folk i bransjen følger med på ham.

Ikke å anbefale

«Jason Bourne»-oppfølgeren er den femte i rekken, og det er nå ni år siden Damon sist hadde rollen som action-helten.

TILBAKE: Matt Damon er tilbake som en av sine mest kjente rollefigurer. I «Jason Bourne». I denne teaser-traileren får vi første smakebit. Video: Universal Pictures Vis mer

Men tross i at skuespilleren har rukket å bli 45 år, var de fysiske kravene like strenge som de var i 2007 for «The Bourne Ultimatum».

- Det var ekstremt tøft og ikke noe moro. Det var mange timer på gymmen og streng diett. Jeg anbefaler det ikke til noen, sier Damon, og ler:

- I det øyeblikket jeg slutter å være ham, så legger jeg på meg nesten ti kilo. Det er ikke veldig vanskelig.