Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Nick Cordero:

Måtte amputere - kona snakker

«Lilyhammer»-skuespiller Nick Cordero har nå fått amputert høyrebeinet etter komplikasjoner med coronaviruset.

KOMPLIKASJONER: Skuespiller Nick Cordero har amputert beinet etter komplikasjoner med covid-19. Her med kona Amanda Kloots. Foto: NTB scanpix
KOMPLIKASJONER: Skuespiller Nick Cordero har amputert beinet etter komplikasjoner med covid-19. Her med kona Amanda Kloots. Foto: NTB scanpix Vis mer

Lørdag forrige uke fortalte Amanda Kloots den tragiske nyheten - ektemannen, Broadway-skuespiller Nick Cordero (41), fikk beskjed om at han måtte amputere høyrebeinet etter blodpropp som følge av covid-19 - sykdommen forårsaket av coronaviruset.

41-åringen har nå vært innlagt i over tre uker.

Mandag forteller Kloots, i en episode av «Today», at amputasjonen ble gjennomført lørdag. Cordero er i kunstig koma etter operasjonen.

- Det kokte ned til et punkt hvor det var enten livet eller beinet, og vi måtte velge livet, sier hun.

Slik takler hun smerten

Cordero ble innlagt på intensivavdelingen og satt i en ventilator, samt en såkalt ECMO-maskin som tilfører oksygen til blodet. Maskinen reddet livet hans, men kan gi blodpropp, noe som var tilfelle med skuespillerens høyre bein.

I sosiale medier oppdateres følgerne hyppig på ektemannens helsestatus, noe som Kloots har funnet trøst i. Her oppfordrer hun følgerne til å synge og danse til Corderos sanger.

- Det er, for å være ærlig, måten jeg kommer meg gjennom dette på. Folk jeg ikke kjenner over hele verden kommer sammen med meg hver dag klokka tre for å synge sangen hans, slik at han kan høre oss, forklarer hun gråtkvalt.

SYK: Stefan «Stisse» Gustafsson (52) dokumenterte coronasykdommen for å vise hvordan den kan utvikle seg. Video: Stefan «Stisse» Gustafsson / Expressen TV Vis mer

Kloots har også latt seg intervju av Good Morning America. Her sier hun at legen har fortalt at ektemannen etter forholdene klarer seg bra.

- Han gjør det beste han klarer, noe som er et stort halleluja, sier hun.

Samlet inn millioner

Paret trodde først at det var lungebetennelse Cordero led av, ettersom de to første coronatestene var negative. Den tredje ga imidlertid beskjeden som skulle snu livene deres på hodet.

På sosiale medier deler flere nå videoer under emneknaggen #wakeupnick. Selv filmer Kloots seg selv og deres ti måneder gamle sønn Elvis slik at Cordero ikke skal gå glipp av noen viktige øyeblikk.

Broadway-produsent Alex Boniello har også satt i gang en innsamlingsaksjon for å hjelpe familien med å betale sykehusregningene, som angivelig allerede har begynt å melde sin ankomst.

Det er samlet inn i overkant av 400 000 dollar, tilsvarende 4,3 millioner norske kroner.

OVERVÅKING: Folkehelseinstituttet har nå lansert appen Smittestopp, som skal være et hjelpemiddel for å begrense spredningen av coronasmitten. Video: Per Ervland - Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Rolle i Lilyhammer

Cordero, er best kjent for sine opptredener på Broadway - ofte i mafiaroller. I 2014 hadde han også en rolle i den kjente Netflix-serien «Lilyhammer». I 2014 ble han nominert til en Tony for rollen sin i Woody Allen-skuespillet «Bullets Over Broadway».

Han har også hatt roller i skuespill som «Waitress» og «A Bronx Tale» samt i TV-serier som «Blue Bloods» og «Law & Order: Special Victims Unit».

Kona har sendt ham videoer daglig av henne selv og parets ti måneder gamle sønn, slik at Cordero kunne se dem når han våknet opp.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!