Thomas Alsgaard:

Måtte evakuere familiegården

På grunn av skredfare måtte skihelten og familien forlate hjemmet.

PÅ FLYTTEFOT: Thomas Alsgaard, her med kona Rønnaug Schei Alsgaard, må ta med seg familien på midtlertidig bosted. Foto: Espen Solli/Se og Hør
PÅ FLYTTEFOT: Thomas Alsgaard, her med kona Rønnaug Schei Alsgaard, må ta med seg familien på midtlertidig bosted. Foto: Espen Solli/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jordskredet i Gjerdrum har fått fatale konsekvenser, og Romerike-området utredes for skredfare andre steder. Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) kartlegger steder med potensiell fare for store kvikkleireskred, blant annet i Nannestad.

Ved Nygårdstoppen i kommunen gikk det et mindre skred 17. desember, og flere eiendommer ble evakuert.

Etter jul ble også skilegenden og fjorårets «Skal vi danse»-deltaker Thomas Alsgaard (49) blant dem som måtte flytte på seg.

Minst tre måneder

Han bor på en 120 år gammel gård sammen med kona Rønnaug Schei Alsgaard og barna, men den har de nå forlatt fram til tidligst over påske, forteller han til TV 2.

- Jeg fikk informasjon om at vi måtte evakuere for tre uker siden, du ser jo hva som skjedde i Gjerdrum. Hele Romerike er jo kvikkleire, sier han til kanalen.

FORNØYD: Thomas Alsgaard røk ut av Skal vi danse, men er fornøyd med det han har lært gjennom programmet. Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

Dagbladet har vært i kontakt med Alsgaard, som ikke har noen ytterligere kommentarer til saken.

49-åringen forteller imidlertid til TV 2 at han er glad for at problemet blir tatt tak i, og mener selv at området gården står på er det tryggeste i Romerike.

- Gården har stått der i 120 år, jeg vet ikke om den hadde stått i 120 til, men nå skal de inn med maskiner og sikre området, sier han.

Modig på dansegulvet

Alsgaard var som kjent å se på dansegulvet i «Skal vi danse» i fjor, og kapret en imponerende fjerdeplass. Under deltakelsen snakket han åpent om hvor utfordrende deltakelsen var med sosial angst.

- Jeg har en del utfordringer knyttet til angst, fremmede mennesker og nye miljøer. Og når man da skal levere noe man ikke er helt komfortabel med, foran masse mennesker og kameraer. Jeg kan ikke forklare det, men det gikk helt i svart, har han fortalt til Dagbladet om en av dansene.

I TRIKOT: Thomas Alsgaard og Oddbjørn Hjelmeset stilte villig opp i ballettkonkurranse med Senkveld-gutta. Video: TV 2 Vis mer

Alsgaard la opp som skiløper i 2003, etter en sesong med mye trøbbel og skader. I 2007 gjorde han comeback, før han la skiene på hylla for godt i 2015.

Det store gjennombruddet fikk han under Lillehammer-OL i 1994, der den da 22 år gamle skistjerna overraskende vant tremila foran Bjørn Dæhlie. I løpet av skikarrieren har han vunnet fem OL-gull, seks VM-gull og sju norske mesterskap.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer