Runar Søgaard:

Måtte fjerne nyre etter «Farmen»: - Ville ha utviklet seg til kreft

Ante fred og ingen fare under tv-innspillingen.

SMUGLING: Under årets kjendis-Farmen ble Rune Søgaard så lei av «50 shades of potato» at han bestilte Peppes. Video: Jonas Scheie Hammer / Kine Falch Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var i september i fjor at den tidligere kjendispredikanten Runar Søgaard (51), som for tida er å se i TV 2s «Farmen kjendis», begynte å kjenne på kraftige smerter i mageregionen.

- Først tenkte jeg at det kunne være en blindtarmbetennelse. Seinere viste det seg at jeg hadde en sju centimeter stor svulst på den ene nyra, forteller 51-åringen - også kjent som eksmannen til Carola Häggkvist (52) - til Dagbladet.

Søgaard ble umiddelbart innlagt på Södersjukhuset i Stockholm, byen han er bosatt. Der fikk han vite at svulsten var i ferd med å utvikle seg til kreft, og måtte fjernes.

- Heldig

- De måtte fjerne hele nyra for å unngå spredning. Det var selvfølgelig en tøff beskjed å få, men heldigvis gikk alt veldig bra. Svulsten ble oppdaget tidlig, så jeg var heldig, forteller han.

Etter et ti dagers sykehusopphold fikk Søgaard returnere hjem. 51-åringen forteller at legene har erklært ham «frisk som en fisk».

- Jeg er en nyre fattigere, men alt er i skjønneste orden, og jeg lever helt normalt, konstaterer han.

Å leve med bare én fungerende nyre er uproblematisk, ifølge Norsk Helseinformatikk. Nyrene kan til og med fungere godt med bare 20 prosent funksjon, skriver nettstedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer