Oppdatert biografi om kong Harald:

Måtte flykte da bomba smalt den 22. juli

- Viste aldri tegn til personlig engstelse.

MÅTTE FLYKTE: I den nye oppdaterte kongebiografien til Per Egil Hegge avsløres nye detaljer om hvor kong Harald og dronning Sonja befant seg under det grufulle terrorangrepet den 22. juli i 2011. Foto: NTB Scanpix
MÅTTE FLYKTE: I den nye oppdaterte kongebiografien til Per Egil Hegge avsløres nye detaljer om hvor kong Harald og dronning Sonja befant seg under det grufulle terrorangrepet den 22. juli i 2011. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Fredag lanserer Per Egil Hegge en ny utgave av kongebiografien «Kongen. Harald V av Norge».

I 2006 kom den forrige biografien ut, men i denne utgaven har nye kapitler om åra som har gått fått plass i den mye omtalte boka.

Blant annet omhandler boka nå terroren som rammet Norge den 22. juli i 2011, da 77 mennesker ble drept, mange ble hardt skadd, og utallige etterlatt i sinne, sorg, sjokk og fortvilelse etter at Anders Behring Breivik skjøt og drepte 69 mennesker på Utøya og sprengte en 950 kilos bombe ved høyblokken i regjeringskvartalet i Oslo.

Etter hendelsen har kong Harald fått ros for måten han taklet situasjonen og støttet folket i den tunge tiden etterpå. Men både kongeparet og de nærmeste medarbeiderne deres har vært svært tause om detaljene rundt det som skjedde i timene etter terrorangrepet om ettermiddagen den 22. juli for seks år siden.

I den oppdaterte biografien skriver imidlertid Hegge detaljert om hvor kongefamilien befant seg, og hvor de evakuerte i de dramatiske timene.

Dette er detaljer som ikke har kommet fram i offentligheten tidligere, og ifølge forfatteren selv er detaljene hentet fra sikre kilder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer