Vebjørn Selbekk fra «Farmen kjendis»:

Måtte flykte midt på natta

Vebjørn Selbekk og familien fikk en verdenskrise på middagsbordet under karikaturstriden. Nå åpner han og dattera Deborah opp om den tøffe tida.

MÅTTE FLYKTE: Vebjørn Selbekk, dattera Deborah og resten av familien fikk hele verden snudd på hodet under karikaturstriden i 2006. Foto: Kristin Svorte/ Dagbladet
MÅTTE FLYKTE: Vebjørn Selbekk, dattera Deborah og resten av familien fikk hele verden snudd på hodet under karikaturstriden i 2006. Foto: Kristin Svorte/ Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den siste tida har det norske folk blitt bedre kjent med en mann hvis navn var på «alles» lepper for ganske nøyaktig 16 år siden. Da Vebjørn Selbekk (52) ble spurt om han ville være med i «Farmen kjendis» var han aldri i tvil, og seerne har fulgt han på skjermen i over fem uker.

Tirsdag sa det imidlertid stopp. I realityprogrammet tilspisser konkurransen seg, og nå er finaleuka i full gang. Etter å ha hengt lenge med i øksekastkonkurransen og kjempet seg gjennom hinderløypa, måtte han se seg slått av Marna Haugen (40) og Sophie Elise Isachsen (27) i kunnskapskonkurransen.

Dagbladet har tatt turen hjem til Selbekk og dattera Deborah for å ta en prat både om da familien fikk en verdenskrise på middagsbordet under karikaturstriden og ikke minst tida etter.

- Et vandrende terrormål

Året er 2006. Selbekk er sjefredaktør i den kristenkonservative avisa Magazinet. 10. januar trykker de faksimiler av Muhammed-karikaturer fra den danske avisa Jyllands-Posten. Det blir starten på et helvete for Selbekk og familien.

- Dyp fortvilelse.

Det er ordene 52-åringen bruker for å beskrive hvordan han opplevde tida etter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer