Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Måtte forlate Fox-jobben etter sexskandale. Samme dag inntraff familietragedien

Tidligere nyhetsanker Eric Bolling mistet sin egen sønn, like etter at han ble avskjediget fra tv-jobben.

SPARKET: Eric Bolling måtte forlate Fox, etter at flere kvinner anklaget ham for å ha sendt dem nakenbilder. Samme dag som han forlot kanalen, fikk han sjokkbeskjeden om at hans egen sønn hadde omkommet. Foto: NTB scanpix
SPARKET: Eric Bolling måtte forlate Fox, etter at flere kvinner anklaget ham for å ha sendt dem nakenbilder. Samme dag som han forlot kanalen, fikk han sjokkbeskjeden om at hans egen sønn hadde omkommet. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kanalen Fox News har de siste åra fått massiv kritikk av nåværende og tidligere ansatte. Tidligere anker Andrea Tantaros har blant annet beskrevet kanalen som en «sex-drevet Playboy Mansion-aktig kult», og flere andre ansatte har fått sparken etter anklager om seksuell trakassering.

Sist i rekka av skandaler for det velkjente mediekonsernet står tidligere nyhetsanker Eric Bolling for. Fredag denne uka ble det kjent at han hadde forlatt kanalen, etter at han i august ble anklaget for å ha sendt bilder av sitt eget underliv til kvinnelige kolleger.

Han jobbet der i mer enn ti år, og ledet blant annet programmet «The Specialists» - som nå for øvrig blir tatt av skjermen. Bare timer etter at Bolling hadde sin siste arbeidsdag i Fox, noe som fikk massiv mediedekning i USA, ble også privatlivet hans rammet av en tragedie.

Hans 19 år gamle sønn Eric hadde gått bort, skriver CBS.

Etterforskes

Sønnen til tv-ankeret gikk førsteåret på universitetet i Colorado, og saken etterforskes nå av politiet. De har uttalt at det ikke er noen tegn til at han skal ha skadet seg selv, etter at det begynte å gå flere rykter på sosiale medier.

Det var det tidligere ankeret som selv offentliggjorde dødsfallet. På Twitter skrev han:

«Adrienne og jeg er knust over tapet av vår elskede sønn Eric Chase i går kveld. Detaljene er fortsatt uklare. Tanker og bønner settes pris på», heter det i meldingen - som er delt videre nesten 15 000 ganger.

19-åringen skal obduseres neste uke, og familien har bedt om respekt i denne tunge perioden.

Politiet i Boulder, Colorado bekrefter at de undersøker et dødsfall på samme campus som den avdøde tv-sønnen gikk på, men de ønsker ikke å bekrefte om det dreier seg om Chase overfor CBS.

Ifølge New York Daily News har Fox uttalt seg om dødsfallet. I en offisiell uttalelse kondolerer de overfor familien. Den ble sendt ut til mediene bare et døgn etter at de uttalte seg om hvorfor de valgte å fjerne Bolling fra staben.

DØDE: 19 år gamle Eric døde fredag. Det er fortsatt uklart hva som tok livet hans. Familien har bedt om stillhet i den tunge tida. Foto: Splash, NTB scanpix, Eric Bolling
DØDE: 19 år gamle Eric døde fredag. Det er fortsatt uklart hva som tok livet hans. Familien har bedt om stillhet i den tunge tida. Foto: Splash, NTB scanpix, Eric Bolling Vis mer

- Eric var en fantastisk ung mann og våre tanker er med hele Bolling-familien nå, het det i uttalelsen.

Andre profilerte amerikanere har også kommet med kondolanser i helga. Nyhetsanker Sean Hannity skrev at han elsket kameraten sin, og at han kom til å være der for dem om de hadde behov for det. Tv-vert Joy Reid skrev noe av det samme, og omtalte hendelsen som «utrolig trist». Den republikanske programlederen Mike Huckabee har også uttalt seg om dødsfallet, og sender sine tanker til familien.

Millionsøksmål

Det var i august at amerikanske medier begynte å skrive mye om Eric Bolling. Journalist Yashar Ali i The Huffington Post var den første som omtalte saken, som spredde seg som ild i tørt gress.

Han siterte 14 forskjellige kilder i Fox på at tv-ankeret hadde sendt dem upassende bilder med seksuelt innhold. Saken ble publisert den 4. august, og Bolling ble permittert fra stillingen sin mens en intern etterforskning ble gjennomført.

VELKJENT: Eric Bolling ledet flere Fox-produksjoner. Han var blant annet en del av panelprogrammet «The Five». Foto: NTB scanpix
VELKJENT: Eric Bolling ledet flere Fox-produksjoner. Han var blant annet en del av panelprogrammet «The Five». Foto: NTB scanpix Vis mer

Bolling fant seg ikke i det som ble skrevet, og saksøkte journalisten for 386 millioner kroner, eller 50 millioner dollar, for ærekrenkelse. Det skrev Variety.

Journalist Ali hadde på sin side ikke tenkt å la dette forbigå i stillhet. Via sin advokat krevde han at søksmålet måtte droppes. Han ba Bolling om tilsvar før artikkelen ble publisert. Det eneste han svarte var at han «ikke han huske noe slik upassende kommunikasjon».

Det er ikke kjent hvorvidt dødsfallet i Bolling-familien påvirker søksmålet, som fortsatt ikke er droppet. Den tidligere Fox-programlederen har imidlertid sagt at han har intensjoner om å renvaske navnet sitt.

Mange i rekka

Problemene i Fox har vært store i år. Flere av kanalens største profiler har fått sparken som følge av anklager om seksuell trakassering. I juli ble det kjent at programsjef for sportskanalen Fox News, Jamie Horowitz, var blant disse.

Horowitz ble innkalt til et møte med kanalens HR-avdeling. Selskapet hadde da etterforsket beskyldningene om seksuell trakassering i en uke. Anklagene skal ha kommet fra flere kvinner, ifølge Los Angeles Times.

Kvinnene det gjelder er anonyme, og skal være alt fra profilerte programledere til tv-produsenter. Enden på visa var at sportssjefen fikk fyken med umiddelbar virkning.

Horowitz var en kontroversiell figur i kanalen, mye på grunn av sin radikale omstrukturering av programtilbudet. Dette skal ha vært en kilde til konflikt innad i selskapet, skriver avisa.

Horowitz' advokat har omtalt beskyldningene og avgjørelsen for «forkastelig», og på vegne av sin klient nekter hun for anklagene.

Nyheten om Horowitz sin avgang kom i kjølvannet av at det i april ble kjent at Fox' superstjerne Bill O’Reilly hadde betalt over 110 millioner kroner til fem kvinner som har beskyldt ham for seksuell trakassering.

Den profilerte kommentatoren skal ha betalt kvinnene i bytte mot deres taushet og for at de ikke tar sakene mot ham til retten. 19. april informerte Fox om at O'Reilly var ferdig i mediekonsernet.

Direktør Roger Ailes har også fått sparken. I fjor sommer gikk han av med umiddelbar virkning, etter flere år med anklager. Sommeren 2016 ble det kjent at Fox News-stjerna Gretchen Carlson anklaget Ailes for seksuell trakassering og hevnaksjoner, og gikk til søksmål mot ham.

Søksmålet ble offentliggjort under en måned etter at Carlson forlot Fox News, da kontrakten hennes med kanalen ikke ble fornyet.

Ailes kom med en uttalelse om søksmålet overfor Business Insider, der han blant annet avviste Carlsons påstander om at hun ikke fikk fortsette i selskapet fordi hun avviste hans seksuelle tilnærmelser.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!