Melodi Grand Prix:

Måtte framføre på nytt: - Det siste han ønsket

Erlend Bratland var først i pyroulykke under generalprøven. Så gikk MGP-nummeret skeis.

MGP-KLUSS: Verken generalprøven eller selve MGP-showet gikk som det skulle for Erlend Bratland (27). Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
MGP-KLUSS: Verken generalprøven eller selve MGP-showet gikk som det skulle for Erlend Bratland (27). Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO SPEKTRUM (Dagbladet): Da Melodi Grand Prix omsider var i gang, og Erlend Bratland (27) skulle i ilden, uteble nettopp ilden, altså pyro-effekter, som opprinnelig skulle være en del av sceneshowet.

Dette skyldtes ikke ulykken i forveien, der han endte opp med en brannskadd hånd, men var derimot en teknisk glipp.

Bratland måtte derfor framføre på nytt. Det bekrefter NRK overfor Dagbladet. Bratlands manager, Erland Bakke, er ikke fornøyd.

- NRK har bedt om at han skal gjøre låten sin enda en gang. Det er svært beklagelig at Erlend må gjennom dette på nytt - etter garantier om at dette ikke skulle kunne skje på nytt, forteller manageren til Dagbladet, og gjentar:

- Dette er svært dårlig av NRK. Dette er det siste Erlend ønsket. Han har vært livredd for å gå på scenen etter brannskaden, og så må han gjøre dette igjen. Skulle tro at NRK i det minste ville beklaget, men det har de ikke gjort.

Dagbladets team i Oslo Spektrum har vært i kontakt med NRK, som i skrivende stund ikke har anledning til å kommentere saken.

Erlend Bratland gikk for øvrig ikke videre til superfinalen lørdag kveld, og er dermed ute av kampen om å bli Norges Eurovision-bidrag i mai.

MED PYRO: Erlend Bratland måtte framføre bidraget «Sing for You» to ganger lørdag kveld. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
MED PYRO: Erlend Bratland måtte framføre bidraget «Sing for You» to ganger lørdag kveld. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer

Det gikk som nevnt også galt da Bratland skulle gjennomføre generalprøven foran kveldens show.

- Erlend skulle gjøre sangen sitt på nytt, på grunn av problemer med pyroeffektene, og ble ført inn for tidlig på scenen slik at han sto midt i flammene. Han pådro seg brannskader. Vi jobber med å vurdere om han kan delta på finalen, fortalte Bratlands manager, Erland Bakke, til Dagbladet, og fortsatte:

- Akkurat nå vurderer jeg å trekke hans bidrag, hvis han ikke føler seg bedre den neste timen. Erlend sier han har brent seg på hånda, og skal til legen. Erlend er tapper og vil prøve sitt beste på å komme til finalen.

DRAMATISK: Generalprøven foran kveldens Melodi Grand Prix gikk ikke som planlagt for artist Erlend Bratland. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
DRAMATISK: Generalprøven foran kveldens Melodi Grand Prix gikk ikke som planlagt for artist Erlend Bratland. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

En drøy halvtime etter ulykken fikk Dagbladet beskjed om at Bratland blir å se i kveldens finale.

- Dette var en uheldig hendelse som ikke bør skje. Nå har han fått en ispose på hånda, og vi gleder oss til å se ham framføre låta si i kveld, fortalte MGP-general Stig Karlsen til Dagbladet.

Han bekreftet at pyroen ikke fungerte under første opptreden, og at det var derfor Bratland måtte opptre på nytt.

FAVORITTER: Storfavorittene i MGP, KEiiNO, om hvorfor de tror folk liker låta deres, og hvordan de holder nervene i sjokk. Vis mer

Artistens manager var lettet:

- Erlend og jeg har hatt en lengre prat. NRK har gjort en god jobb og forsikret oss om at alt er under kontroll. Det stoler vi på. Nå tar Erlend seg en liten Jägermeister for å roe nervene og vil gjøre så godt han kan i finalen, fortalte han.

Dette skjedde

Dagbladets team i Oslo spektrum ble vitne til at programleder Kåre Magnus Berg avbrøt generalprøven etter at siste artist gikk av scenen, og forklarte at Bratland skulle fremføre låta si på nytt.

Deretter ble det gjennomført en kort test av pyroeffektene. Da testen var over, ble Bratland ført ut på scenen, og det var da uhellet skjedde.

Bratland skvatt åpenbart til, og flere personer kom opp på scenen. Etter noen minutter med uklarhet, gikk han fram for gjøre prøven. Den gjennomførte han uten problemer.

Men sagaen stoppet altså ikke der ...

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer