Fröken Snusk:

Måtte holde krisemøte

- Vi var veldig opprørt, sier artistens pressekontakt.

KRISEMØTE: En beruset mann snek seg inn bak scenen under generalprøven til Fröken Snusk fredag. Foto: Sven Lindwall / Expressen
KRISEMØTE: En beruset mann snek seg inn bak scenen under generalprøven til Fröken Snusk fredag. Foto: Sven Lindwall / Expressen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag kveld var det duket for andre delfinale i svenske Melodifestivalen. Fröken Snusk (19), som hittil har ukjent identitet, var blant artistene som gikk videre til sistesjansen, som skal sendes i mars.

Bare et døgn i forveien var det derimot mye som skjedde bak kulissene. Det skriver Aftonbladet.

En beruset mann lyktes nemlig å snike seg inn i et rom bak scenen mens Fröken Snusk hadde generalprøve. Han forsøkte å ta bilder og snakke med artisten, til tross for at SVT hadde skjerpet sikkerheten.

Tilskuer stormer scenen under Melodifestivalen. Video: SVT Vis mer

- Det var en person som ikke skulle være der som likevel kom inn. Fröken Snusks team var veldig opprørte etterpå, og det forstår jeg. Til og med SVT har vært selvkritiske og tok hendelsen svært alvorlig. Dette skal ikke skje, sier en kilde til Aftonbladet.

Etter generalprøven krevde artistens team at det ble holdt et krisemøte med de ansvarlige i SVT.

Mannen skal etter det Aftonbladet erfarer ha akkreditering for Melodifestivalen, men denne skal ikke ha gitt tilgang til rommet bak scenen under prøver og sendinger.

Avisa har forsøkt å få en kommentar fra mannen, uten å lykkes.

Melodifestivalens prosjektleder Anders Wistbacka bekrefter hendelsen overfor avisa.

- En person befant seg i greenroom og skulle ikke være der, men det har ikke vært brudd på sikkerheten. Vi etterforsker hendelsen sammen med artisten og hennes team. Og vi ønsker å respektere artistens ønske om å rette fokuset på konkurransen, sier han.

MY AI: En av årets store snakkiser i Melodi Grand Prix er Erika Norwich og hennes robot. Hvem gjemmer seg på innsida? Vis mer

Søndag melder Expressen at artisten skal ha blitt seksuelt antastet av den berusede mannen. Via sin pressekontakt opplyser artisten at hun ble utsatt for overgrep.

- Når hun kom tilbake før opptredenen hennes, får vi vite at mannen seksuelt antastet Fröken. Vi var, som du forstår, ekstremt opprørt, skriver Jessica W Sandberg til Expressen.