Henriette Steenstrup:

Måtte operere:
- Vondt

«Pørni»-skaperen fjerner all tvil om at leddsykdommen tidvis har sørget for en smertefull tilværelse.

MØRKT: Det er duket for ny sesong av «Pørni» og Henriette Steenstrup kan avsløre mørke detaljer i vente. Reporter: Thea Hope. Video: Rød Løper Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Søndag kan spente «Pørni»-tilhengere endelig juble, da sesong to av TV-serien slippes. Den første sesongen av humorserien ble en braksuksess, og nå er skuespiller Henriette Steenstrup (47) klar for å servere det norske folk mer.

Skuespilleren og manusforfatteren har jobbet hardt med prosjektet helt siden den første sesongen kom i mai i fjor, men hun har også hatt litt å stri med på privaten.

Innlagt

21. september i fjor delte Steenstrup at hun var innlagt på Lovisenberg Diakonale Sykehus i Oslo.

«Jeg skal være ærlig og si at dette legger jeg bare ut for å få sympati og god bedring-hilsener», skrev hun på Facebook.

Hun var innlagt for å bli operert, og fortalte at operasjonen hadde blitt noe forsinket på grunn av pandemien.

«Nå skal knærne opp og stå. Ett av gangen», formidlet hun videre.

I NRK-podkasten «Drivkraft» har «Pørni»-skaperen fortalt litt mer om bakgrunnen for sykehusoppholdet. Skuespilleren har i lengre tid hatt store smerter i knærne, som følge av en langt framskyndet artrose.

Ifølge Norsk Helseinformatikk er hovedsymptomet på kneleddsartrose gradvis, økende, belastningsavhengige smerter i kneet hos personer over 40 år. Plutselig forverring av tilstanden kan også forekomme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.