ABBA:

- Måtte overtale dem

Bandmedlemmets sønn røper drama bak kulissene.

ABBA: Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad og Benny Andersson, bedre kjent som ABBA, gjorde comeback tidligere i fjor. Foto: AP Photo/Alberto Pezzali/NTB
ABBA: Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad og Benny Andersson, bedre kjent som ABBA, gjorde comeback tidligere i fjor. Foto: AP Photo/Alberto Pezzali/NTB Vis mer
Publisert

Musikkgruppa ABBA, som består Björn Ulvaeus (77), Agnetha Fältskog (72), Benny Andersson (75) og Anni-Frid Lyngstad (76), er uten tvil blant de største musikklegendene i vår tid.

Det var i fjor høst, etter årevis med spekulasjoner, at musikklegendene kunne avsløre at de skulle slippe sitt første album på 40 år. Etter fire år i produksjon kom etter hvert albumet «Voyage».

Comebacket medførte også et digitalt sceneshow, der digitale versjoner av medlemmene som yngre, såkalte «Abba-tars», framførte deres aller mest populære låter.

Nå kan imidlertid Anderssons sønn og ABBA-produsent, Ludvig (40), avsløre at det digitale sceneshowet var langt fra en dans på roser.

TØFT: Agneta Faltskog forteller her åpenhjertig om den tøffe tida etter ABBA-suksessen. Video: God Kveld Norge / TV 2 Vis mer

Det skulle nemlig vise seg at to av ABBA-medlemmene var svært motvillige når det gjaldt å kvitte seg med skjeggvekst - en diskusjon som nesten skulle koste gruppa hele det digitale showet. Det skriver den svenske avisa Aftonbladet.

- Bare fjern skjegget

ABBAs mannlige medlemmer var nemlig bastante på å beholde ansiktshåret.

- Hele produksjonen ble nesten avlyst fordi Benny og Björn måtte barbere skjegget for «motion capture»-prosessen, fordi man ikke kan fange en ansiktsform når man har skjegg, forteller Ludvig til avisa.

- De nektet å barbere skjeggene sine, fortsetter han.

Gruppen var nødt til å gjennomføre en såkalt motion capture, eller bevegelsesopptak på norsk, for å kunne skape den digitale opptredenen.

Oslo er blitt en moderne by, men Egon, Benny og Kjell er stadig på jakt etter det store kuppet som skal gjøre dem til millionærer. På kino 2. september. Video: Nordisk film Vis mer

Produsenten innrømmer at han nærmest måtte trygle sin far og Björn om å kvitte seg med skjegget.

- Det kan høres ut som jeg bare finner på, men det er sant. Vi måtte bruke mye tid på å prøve å overtale dem. Jeg sa: «vær så snill, barbér skjegget, ingen bryr seg, bare gjør det», forteller Ludvig til Aftonbladet.

Ludvig og resten av teamet klarte til slutt å overbevise sangstjernene.

- Skru klokka tilbake

På premieren av «Voyage» samlet hele ABBA seg på den røde løperen for første gang på 36 år, og naturligvis hadde 70-åringene grodd tilbake skjegget for anledningen.

GJENFORENT: Jennifer Aniston og Brad Pitt gjenforenes for første gang på skjermen siden 2001. Vis mer

Fansen har lenge ventet på en gjenforening fra gruppa, noe flere også har uttrykt på sosiale medier. I en Radio 2-dokumentar ble det imidlertid avslørt at ABBA takket nei til én million dollar for å gjenforenes i 2000.

- Det hadde vært feil å skru klokka tilbake, sa Ulvaeus i dokumentaren.

Selv om summen for denne gjenforeningen ikke er kjent, er det nok mange fans som er takknemlig for at gruppa endret mening.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer