Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Prins Henrik:

Måtte på sykehus

Den ti år gamle prinsen ble undersøkt etter å ha hatt problemer med å puste.

BLE UNDERSØKT: Prins Joachim og prinsesse Maries sønn, prins Henrik, ble i går undersøkt på Rigshospitalet i Danmark etter å ha hatt pusteproblemer assosisert med astmatisk bronkitt. Her er familien avbildet i 2017. Foto: NTB Scanpix
BLE UNDERSØKT: Prins Joachim og prinsesse Maries sønn, prins Henrik, ble i går undersøkt på Rigshospitalet i Danmark etter å ha hatt pusteproblemer assosisert med astmatisk bronkitt. Her er familien avbildet i 2017. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Prins Joachim (50) og prinsesse Marie (44) befinner seg for tida i Danmark etter at deres sønn, prins Henrik (10), ble undersøkt på Rigshospitalet i går.

Det opplyser det danske kongehuset i en pressemelding.

- Deres kongelige høyheter prins Joachim og prinsesse Marie samt deres barn, prins Henrik og prinsesse Athena kom til Danmark i går, hvor prins Henrik ble undersøkt på Rigshospitalet for pusteproblemer assosiert med astmatisk bronkitt, lyder meldingen fra slottet.

Reiste tilbake til Danmark

Ifølge Lommelegen opptrer akutt bronkitt overveiende hos barn under 3 år, og varer oftest en til to uker. Akutt bronkitt gir ikke astma, men hvis barnet har astma og får akutt bronkitt, så blir astmaen forverret.

I pressemeldingen kommer det også fram at den ti år gamle prinsen ble testet for coronaviruset, og at testen viste seg å være negativ.

- Med tanke på prins Henriks tilstand, fant foreldrene det betryggende å søke behandling på Rigshospitalet, der prinsen har blitt fulgt i flere år. Hele familien oppholder seg nå på Amalienborg, heter det videre i pressemeldingen.

MISFORNØYD: Franskfødte prins Henrik av Danmark er misfornøyd med sin kone, nemlig dronningen. Manglende likestilling i forholdet gjør at prinsen nå ønsker å gå i mot tradisjonen om å gravlegges ved siden av hverandre. Foto/Video: NTB Scanpix, AP, ATP og Reuters Vis mer

Prins Joachim og prinsesse Marie samt deres barn er bosatt i Frankrike, hvor prins Joachim holder på med landets høyest rangerte militære lederutdannelse. Familien på fire flyttet til Frankrike i august og har planer om å bli boende fram til sommeren.

Skulle opprinnelig bli i Paris

Nyheten om at de nå er tilbake i hjemlandet kommer bare kort tid etter at prins Joachim skal ha besluttet å bli i Paris til tross for at Danmarks statsminister, Mette Frederiksen, anbefalte alle dansker å returnere til hjemlandet før de stenger grensene, skrev Ekstra Bladet i midten av mars.

Ifølge den danske avisa skulle prins Joachim fortsette å være i Frankrike, til tross for alle anbefalingene om å returnere hjem. Dette skal være på grunn av utdannelsen, som ikke godkjennes hvis han velger å reise hjem til Danmark.

Hva som skjer med prinsens utdannelse nå som han er tilbake i Danmark er foreløpig ikke kjent.

PROVOSERENDE: Flere Twitter-brukere viser sin misnøye for en coronarelatert video Madonna nylig publiserte. Video: @Madonna. Vis mer

Testet positivt

Som følge av spredningen av det alvorlige coronaviruset er det flere kongehus i Europa som tar grep for å bidra til å hindre at viruset sprer seg videre.

Her til lands har for eksempel kong Harald (83) og dronning Sonja (82) vært i hjemmekarantene etter et statsbesøk til Jordan, og kronprins Haakon (46) og kronprinsesse Mette-Marit (46) jobber hjemmefra.

I Storbritannia har dronning Elizabeth (93) forlatt Buckingham Palace med ektemannen prins Philip (98), til fordel for Windsor Castle.

Hittil er det bare prins Albert II av Monaco (62) som har testet positivt for det dødelige viruset.

SMITTET: Prins Albert er blant dem som er blitt smittet med coronaviruset. Søndag forrige uke takket han for støtten han har fått fra folket. Foto: NTB Scanpix
SMITTET: Prins Albert er blant dem som er blitt smittet med coronaviruset. Søndag forrige uke takket han for støtten han har fått fra folket. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Overfor den franske tv-kanalen BFMTV sa en representant for 62-åringen den gang at prinsens helsetilstand «ikke er en grunn til bekymring». Forrige søndag snakket prinsen selv om tilstanden.

- Litt nyheter. Tilstanden er uendret. Litt feber, litt hoste. Vitale tegn ser bra ut. Legene er fornøyde for nå, fortalte Monacos regent til People.

Nettstedet skrev at prinsens temperatur måles regelmessig, og at leger følger med på oksygennivået i blodet hans med jevne mellomrom.

Fredag forrige uke delte fyrstefamilien en offisiell uttalelse på prinsens vegne, der de takket for alle gode tanker.

«Hans Kongelige Høyhet prins Albert II ble rørt over de mange sympatimeldingene som har kommet til ham fra hele verden», sto det skrevet i pressemeldingen.

Hele Norges coronakart