«Luksusfellen»:

Måtte selge etter Flax-smell

«Luksusfellen»-eksperten kunne ikke forstå hvorfor ekteparet fra Halden hadde skyhøy gjeld. Så kom sjokktelefonen.

SJOKKERT: «Luksusfellen»-paret fra Halden kan fint betjene sitt normale bolig- og billån, men sjokkfaktoren er stor når de får vite hvor mye forbrukslån de faktisk har. Ekspert Lene Drange er ikke imponert. Video: Viaplay Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lars Erik Torp (35) og Tine Jeanette Bendiksen Torp (34) kan ved første øyekast virke som et helt normalt par. Begge jobber, er foreldre, liker å kose seg og nyter tilsynelatende helt alminnelige dager sammen i Halden - der de har slått seg til ro.

Det er også grunnen til at de forbauser ekspertene i «Luksusfellen», som har tatt turen til den kjente festningsbyen i Viken for å hjelpe dem ut av den økonomiske fella. I huset deres finnes ingen dyr kunst, ingen designervesker eller ellevill elektronikk.

Likevel har paret klart å opparbeide seg en gjeld på 2,8 millioner kroner, hvor omtrent halvparten er forbrukslån, ubetalt skatt og inkassovarsler. Det enorme beløpet henger ikke på greip, mener ekspertene.

- Ikke kontroll

Jo da, familien bruker kanskje litt vel mye penger på mat og kunne spart seg for noen turer på Europris, men det gir ingen mening at det alene gjør gjelden sjusifret.

- Her er det ikke kontroll på noen ting, sier ekspert Lene Drange (29) bastant i programmet, som sendes onsdag kveld.

Bare det å betale de månedlige rentene vil koste paret 19 500 kroner, som altså i praksis hadde betydd at den totale lånesummen ville stått på stedet hvil. Gjelda var for høy for de begge, selv om Lars Erik både jobbet fulltid på skole og hadde en ekstrajobb i butikk rett over svenskegrensa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer