Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Peter Bubresko og Desta Marie Beeder:

Måtte skjerpe kleskoden etter klage

Klage fra seer førte til at «God morgen Norge» måtte stramme inn på kleskoden.

ULVETABBE: Programleder i «God Morgen Norge», Peter Bubresko, forteller hvorfor de nå har kleskode. Her sammen med sin nye makker, Desta Marie Beeder, på Gullrutens røde løper. Video: Ingrid Cogorno Vis mer Vis mer

Peter Bubresko (42) har i en årrekke vært et av TV 2s faste profiler utad.

Etter å blant annet ha ledet ungdomsprogrammet «Waschera» sammen med TV 2-kollega Katarina Flatland (28), har han de siste åra vært en av programlederne på «God morgen Norge».

Der jobber han sammen med TV 2-profiler som Vår Staude, Espen Fiveland, og nå også kanalens tidligere værdame, Desta Marie Beeder (30).

Programlederne, som har loset mang en nordmann gjennom tidlige morgentimer, synes å alltid være stilfullt antrukket på tv-skjermen. Men sånn har det ikke alltid vært.

Da Dagbladet møtte Bubresko og Beeder på Gullruten-utdelingen 5. mai, forklarte nemlig førstnevnte at han mener han har skylden for at programmet fikk en strengere kleskode.

- Ble skremt

Ifølge 42-åringen var det nemlig et dårlig klesvalg av ham som førte til at TV 2 endret reglene for antrekk.

En av Bubreskos gensere falt nemlig ikke i smak hos en av «God morgen Norges» seere, og hun bestemte seg for å si fra hva hun syntes om TV 2-profilens valg av genser.

- Det var en stund i «God morgen Norge» hvor det var litt fri flyt av hva vi kunne ha på oss. Da jeg en dag gikk i en genser med et ulvemotiv, fikk jeg en sint mail av en dame fra Trysil-området som klagde fordi hun ble livredd. Hun var nemlig redd for ulv.

Da ble beslutningen tatt. Nå skulle det være stylistene som avgjorde hva programlederne kunne kle seg i på tv-skjermen.

Programlederne fortviler heldigvis ikke av den grunn.

- Etter det så droppet vi alt det «crazy», og da ble det mye renere og kanskje litt stiligere, sier han, og legger til:

- Det har vel vært varierende stil på «God morgen Norge», kanskje.

Selv om det er stylister som kjøper inn klærne, har programlederne likevel noe de skulle ha sagt før kameraene slås på.

- Man får jo velge mye selv. Stylistene er jo ikke der når vi kommer på jobb klokka fem om morgenen, så vi må ordne litt selv også. Men de er veldig dyktige, sier Bubresko.

- Terningkast seks

Desta Marie startet i «God morgen Norge» i vår. Til tross for at hun fortsatt er relativt fersk, kan hun fortelle at hun koser seg i den nye jobben.

30-åringen får også skryt av Bubresko, som i forhold til henne er som en veteran å regne.

- Jeg synes Desta har glidd inn i universet på en veldig imponerende måte, sier Bubresko om kollegaen, og tilføyer:

- Hun er nysgjerrig, rolig, hyggelig, søt, og ikke minst godt forberedt. Det er veldig viktig når du skal ha en tre timer lang direktesending. Så jeg vil gi Desta terningkast seks, som man gjør i settinger som dette.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media