Brooke Eden:

Måtte skjule forholdet

Countrystjerna Brooke Eden er lei av å holde munn.

BRYTER TAUSHETEN: Brooke Eden måtte i flere år skjule kjæresten. Det har hun sluttet med. Foto: Amy Harris / REX / NTB
BRYTER TAUSHETEN: Brooke Eden måtte i flere år skjule kjæresten. Det har hun sluttet med. Foto: Amy Harris / REX / NTB Vis mer
Publisert

For mange virker det fjernt at det i dag fremdeles skal være vanskelig å komme ut av skapet og få elske den man ønsker.

Vi skal seks år tilbake i tid. Countrystjerna Brooke Eden (32) var på toppen av karrieren, og privat gikk ting også på skinner.

Hun hadde funnet lykken med Hilary Hoover, og følte seg lykkeligere enn noen gang. Men da hun kom ut til flere personer i bransjen, også enkelte som jobbet i teamet hennes, ble hun advart.

- Endelig

Ifølge Eden skal de ha sagt at hvis hun ønsker å beholde karrieren, må hun holde legningen og forholdet for seg selv. Og det gjorde hun, forteller hun i et større intervju med Washington Post.

I januar i år valgte hun imidlertid å legge alle kortene på bordet. Det gjorde hun til en video av seg selv og Hoover.

«Jeg har vel aldri fortalt vår historie. Jeg startet med å dele bilder av oss uten noen bildetekst. Deretter brukte jeg vage ord for å beskrive hvem hun var for meg. Endelig, for litt over ett år siden, ble jeg komfortabel nok til å fortelle dere hvem Hilary Hoover egentlig er - mitt livs kjærlighet», skrev hun da.

I tillegg avslørte hun at de hadde skjult forholdet i tre og et halvt år, noe hun ikke anbefaler noen å gjøre. Siden har hun ikke lagt skjul på følelsene for kjæresten, men forteller nå at det er vondt å minnes det de gikk gjennom.

OVERRASKET: Skuespiller Jodie Foster vant Golden Globes hederspris og overrasket med sin takketale der hun fortalte at hun var singel og lesbisk. Se talen her. Video: NTB-SCANPIX Vis mer

- Det var aldri «Vi er homofober». Det var «vi er redd for at andre personer vil være homofober, så på grunn av det bør du være stille. La oss holde det hemmelig for å beskytte deg», forteller hun.

Hun avslører også hvorfor hun omsider bestemte seg for å fortelle verden hvem hun er sammen med.

- Jeg ville ikke fortsette å leve et liv hvor jeg ikke var meg selv fullt ut. Dette handler ikke bare om meg lenger. Jeg vil hjelpe barn som bor i Alabama og som aldri har vært rundt en LHBT-person tidligere, som kan tenke at «vent, jeg er ikke alene», fortsetter hun.

- Jeg var kynisk

Den siste tida har Eden, som nevnt, delt en rekke bilder av kjæresten og overhodet ikke lagt skjul på følelsene for henne. I forbindelse med valentinsdagen i februar, brettet ut hun ut om kjærlighetsforholdet.

«Kjærlighet. Jeg var kynisk, skeptisk … Jeg trodde åpenbart det ikke fantes på denne måten. Men så møtte jeg deg, og det var kjærlighet med det samme», skrev hun blant annet.

Hun hyller også Hoover for å være sammen med henne som hun er.

«Livet ved din side er solskinn og lykke, og å få være jenta di er det som gjør meg mest stolt i livet. Jeg elsker deg Hilary Hoover», fortsatte hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer