Dronning Margrethe:

- Måtte skjule ham

Den kommende dronninga av Danmark ønsket å holde kjærlighetslivet med den unge franskmannen privat. Da måtte vennene hennes hjelpe til.

GIFT: Dronning Margrethe og prins Henrik giftet seg 10. juni 1967. Her på selve bryllupsdagen deres. Foto: NTB Scanpix
GIFT: Dronning Margrethe og prins Henrik giftet seg 10. juni 1967. Her på selve bryllupsdagen deres. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Diskrete kjærlighetsbrev og hemmelige besøk preget starten på romantikken mellom danskenes dronning Margrethe (81) og hennes nå avdøde ektemann prins Henrik.

For å holde forholdet hemmelig fikk dronningas nærmeste venner en helt spesiell oppgave for over 50 år siden, ifølge danske TV 2.

Pressen måtte nemlig ikke få vite om at den unge franskmannen var på besøk hos prinsessa. Derfor ble vennene bedt om å skjule ham.

- Det var veldig spennende, og vi snek oss rundt med ham og smuglet ham inn og ut av huset, sier Birgitta Hillingsø (81), en av dronningens nære venner, i den nye dokumentarserien «Et liv som dronning».

Kjærlighetshistorien mellom dronninga og ektemannen har blitt fortalt tidligere. Men i anledning dronningas 50-årsjubileum som regent, ser hun tilbake på sin lange regjeringstid og deler nye refleksjoner rundt livet sitt i dokumentaren.

Her avslører dronning Margrethe helt nye detaljer om møtet med sin store kjærlighet.

Umiddelbar tiltrekning

Det var under et middagsselskap i det pulserende bylivet i London i 1965, hvor Margrethe tidligere studerte økonomi, at prins Henrik og Margrethes kjærlighetshistorie fikk sin begynnelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer