<strong>FIKK KJEFT:</strong> Talkshowdronning Ellen DeGeneres ble møtt med rasismeanklager da hun delte et manipulert bilde av seg selv og friidrettsutøveren Usain Bolt. Foto: Ken McKay / ITV / REX / Shutterstock / NTB Scanpix
FIKK KJEFT: Talkshowdronning Ellen DeGeneres ble møtt med rasismeanklager da hun delte et manipulert bilde av seg selv og friidrettsutøveren Usain Bolt. Foto: Ken McKay / ITV / REX / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

Måtte svare på rasismeanklager etter Bolt-bilde

Ellen DeGeneres' OL-spøk falt ikke i god jord hos enkelte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): «Dette er hvordan jeg skal løpe ærend framover».

Ordene tilhører et bilde talkshowdronning Ellen DeGeneres (58) delte med Twitter-fansen mandag, som har satt sinnene i kok hos enkelte.

Ifølge Huffington Post ble DeGeneres møtt med en storm av rasismeanklager da hun la fram sin egen versjon av et Usain Bolt-bilde, som har rundet internett de siste dagene.

- Slett rasistsøppelet
På bildet, som i sin originale form foreviger øyeblikket der friidrettsutøveren ser seg til siden og gliser like før målstreken i Rio, har tv-stjerna plassert sin egen kropp oppå på ryggen til gullvinneren.

Da kom beskyldningene.

«Trodde du det ville være morsomt å poste et bilde av deg selv sittende på ryggen til en mørkhudet mann? Det er det ikke. Slett dette rasistsøppelet», lyder én av de sinte kommentarene.

I går tok DeGeneres til orde for å rydde opp.

«Jeg er smertelig klar over at det finnes rasisme i landet vårt. Det er alt annet enn hvem jeg er», skriver talkshowdronninga på Twitter.

Delte bildet

Usain Bolt, som passerte målstreken etter 9,81 sekunder da han tok sitt tredje strake gull på 100 meter-distansen mandag, virker ikke å være misfornøyd med tv-stjernas ærend-spøk.

Han har selv retweetet 58-åringens bilde på sin egen Twitter-konto.

Det er for øvrig ikke første gang DeGeneres' ablegøyer får kritikk.

I juni ble tv-profilen saksøkt av en eiendomsmegler etter at hun gjorde narr av navnet hans på direkten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer