Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Måtte ta ned hjemmesida etter angivelig hackerangrep - nå slår stjernene ring rundt henne

Flere medier melder at «Ghostbuster»-stjerna Leslie Jones ble utsatt for hacking i natt. 

HACKET: Nettsida til «Ghostbusters»-stjerna Leslie Jones ble i natt hacket, ifølge flere medier. Nå slår stjernene ring rundt Jones, og fordømmer angrepet. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP, NTB scanpix
HACKET: Nettsida til «Ghostbusters»-stjerna Leslie Jones ble i natt hacket, ifølge flere medier. Nå slår stjernene ring rundt Jones, og fordømmer angrepet. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP, NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da den etterlengtede oppfølgeren til «Ghostbusters» ble annonsert, var mange sjokkert over at filmens protagonister var byttet ut med bare kvinnelige skuespillere.

Nettrollene kjørte på med kjønnsdiskriminerende og rasistiske meldinger, og verst gikk det utover skuespilleren Leslie Jones (48).

Jones ble sammenliknet med gorillaer og aper, og fikk hundrevis av andre sjikanerende meldinger på Twitter. Hun beskrev situasjonen som «et personlig helvete».

Skuespilleren får ikke være i fred. I natt meldte flere internasjonale medier, deriblant The Guardian og The New York Times, at 48-åringens nettside var hacket. Det var TMZ som først omtalte saken.

La ut video av gorilla

Jones' nettside, justleslie.com, ble natt til torsdag norsk tid tatt ned etter at hackere angivelig skal ha publisert nakenbilder av henne og annen personlig informasjon.

Før angrepet inneholdt nettsiden hennes en slags CV over hennes foregående roller, samt personlige bilder og kontaktinformasjon.

Øverst på siden la hackerne igjen en video av en gorilla. 48-åringens førerkort og bilder som angivelig skal visse henne sammen med stjerner som Rihanna og Kanye West ble også lagt ut.

Både The Guardian og New York Times skriver at de ikke har klart å hente inn kommentar fra Jones eller hennes presseansvarlige.

New York Times skriver at det verken er bekreftet at bildene som ble publisert er av Jones eller at informasjonen på førerkortet stemmer.

De skriver imidlertid at adressen på førerkortet stemmer overens med informasjonen som står i offentlige registre.

Kjendisene slår ring

Selv om Jones foreløpig ikke har uttalt seg om hackingen, har flere av hennes kolleger i Hollywood gjort alt annet enn å være stille.

På Twitter slår en rekke av Hollywoods mektigste innenfor flere bransjer ring rundt Jones, og omtaler angrepet som «forkastelig».

«La oss gjøre om sinnet vi har for nettroll til kjærlighet for Leslie Jones og til strategier for å beskytte alle heltinnene som ikke fortjener denne dritten», skriver «Girls»-stjerna Lena Dunham.

«Ikke gi denne rasistiske, kjønnsdiskriminerende og hatefulle forbrytelsen oppmerksomhet. Jeg står sammen med Leslie», skriver popstjerna Katy Perry.

Paul Feig, som har regissert den nye «Ghostbusters»-filmen, kommer også med gode ord til sin kollega.

«Det som skjer med Leslie er helt forkastelig. Hatere, nettroll, komikere eller hva dere nå enn tror dere er - dere er kjempetriste», skriver han på Twitter.

Huffington Post skriver at en rekke andre kjendiser som Kathy Griffin, Patton Oswalt og Alyssa Milano er blant dem som har støttet Jones etter nattens hendelser.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!