William Simons:

«Med hjartet på rette staden»-stjerne død

Ble 79 år gammel.

GIKK BORT: William Simons (nummer to fra høyre), kjent fra blant annet «Med hjartet på rette staden», er gått bort. Foto: NTB Scanpix
GIKK BORT: William Simons (nummer to fra høyre), kjent fra blant annet «Med hjartet på rette staden», er gått bort. Foto: NTB ScanpixVis mer

«Med hjartet på rette staden»-stjerna William Simons er død. Han ble 79 år gammel, skriver BBC.

- Han var et fantastisk, snilt, varmt, morsomt og nydelig menneske, og alle som noen gang jobbet med ham eller kjente ham vil bli knust, sier agenten hans til den britiske kanalen.

Simons har også medvirket i «Coronation Street», «Emmerdale», «Crown Court» og «Last of the Summer Wine», men vil trolig best bli husket for sin rolle som PC Alf Ventress i «Med hjartat på rette staden», som han spilte i i nesten to tiår.

- Så trist å høre at William Simons er gått bort. En fantastisk skuespiller og en nydelig mann. Hvil i fred Bill, skriver Jason Durr, som spilte sammen med Simons i sistnevnte tv-serie på Twitter.

Skuespilleren var allerede fylt 51 år da han landet rollen som Alf Ventress i «Med hjartat på rette staden», som for første gang rullet over skjermen i 1992. Serien ble sendt i Norge mellom 1997 og 2010.

MINNEVERDIG: Mange vil nok huske William Simons for sin rolle i den britiske suksesserien. Foto: NTB Scanpix
MINNEVERDIG: Mange vil nok huske William Simons for sin rolle i den britiske suksesserien. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nominert

To år etter at «Med hjartet på rette staden» startet var Simons og hans daværende kone så forelsket i området serien ble spilt inn i at de kjøpte seg ei hytte i Goathland.

Da kona gikk bort i 2002 besluttet han seg for å selge hytta. Det å ha spilt i den populære serien gjorde det umulig for Simons å ferdes ute blant folk.

- Det var umulig å gå ut, har han tidligere uttalt til britiske Express.

Simons har seinere giftet seg på nytt.

I en alder av åtte begynte Simons skuespillerkarrieren, og i over 60 år har boltret seg i forskjellige roller.

I 1981 ble han nominert til en Emmy for sin rolle i krimserien «Crib».