George Clooney:

Med krass kritikk etter filmtragedien

Filmveteranen går hardt ut mot produksjonen av filmen «Rust», hvor Alec Baldwin skjøt to personer.

HARDT UT: George Clooney er svært kritisk etter «Rust»-tragedien. Foto: James Veysey/REX/NTB
HARDT UT: George Clooney er svært kritisk etter «Rust»-tragedien. Foto: James Veysey/REX/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det pågår full etterforskning etter at skuespiller Alec Baldwin (63) fyrte av en rekvisittpistol og drepte fotograf Halyna Hutchins (42) og skadet regissør Joel Souza.

Ulykken har i ettertid fått mye kritikk for sikkerheten på settet, og politiet jobber nå på spreng for å potensielt holde noen ansvarlige for det som skjedde.

Baldwin selv er saksøkt av lysansvarlig Serge Svetnoy, som hevder at ulykken skyldes skuespillerens uaktsomme handlinger. Han er både produsent og hovedrolleinnehaver i filmen.

- Gjør meg rasende

Skuespiller og produsent George Clooney (60) har tilbrakt mye tid på filmsett opp gjennom åra, og har nå kastet seg inn i debatten. Det gjør han i podkasten «WTF».

Blant det han reagerer på er at «Rust»-innspillingen brukte betegnelsen «cold gun» om en trygg pistol.

- For det første har jeg aldri hørt begrepet «cold gun». De snakker bokstavelig talt om ting jeg aldri har hørt om. Det gjør meg rasende, sier han i podkasten, som er gjengitt av New York Post.

Clooney mener at skuespillerkollegaen burde gjort mer for å forsikre seg om at våpenet var sikkert, og forteller at han selv har nøye rutiner før han bruker et rekvisittvåpen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.