Oscar 2020:

Med Trump-stikk i talen

Tårer, politikk og takknemlighet var gjennomgående da nattas Oscar-vinnere sto på scenen.

UREDELIG SPILL: Under sin takketale var Brad Pitt tydelig på hva han mener om den politiske situasjonen i USA. Video: AP/ABC Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Natt til mandag er det 92. gang at den såkalte Oscar-utdelingen går av stabelen. Filmstjerner og en samlet bransje hadde tatt turen til Dolby Theatre i Hollywood for en spenstig helaften med underholdning, taler og høythengende priser.

Denne gangen var det knyttet særlig spenning til filmer som «Joker», «1917», «Parasite» og «Once Upon a Time in Hollywood». Oscar-utdelingen er heller ikke fremmed for å inneholde en skandale eller to.

Den første kom trolig fra Brad Pitt, som valgte å bruke takketalen sin til å komme med et politisk stikk. Pitt vant pris for beste mannlige birolle som følge av rollen i «Once Upon a Time in Hollywood».

Politisk stikk

- De sa at jeg bare hadde 45 sekunder til rådighet her oppe, som er 45 sekunder mer enn Senatet ga John Bolton denne uka. Jeg tenker at Quentin kan lage en film om det, og på slutten av den gjør de voksne det rette, sa han på scenen, til latter fra salen.

Stikket henspiller til riksrettssaken mot Donald Trump. Forrige uke ble presidenten frikjent i saken. Ingen vitner ble innkalt, heller ikke John Bolton som Pitt altså nevner i sin tale. Trump ble frikjent etter at Senatet stemte for mot å dømme ham i saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer