FÅR STØTTE: Mange reagerte sterkt på det som skjedde under innspillingen av «Survivor», der en deltaker valgte å avsløre at Zeke Smith (bildet) er transkjønnet. Hendelsen har vekket oppsikt i hele USA. Her er Smith avbildet i forbindelse med GLAAD Media Award 6. mai. Foto: NTB Scanpix
FÅR STØTTE: Mange reagerte sterkt på det som skjedde under innspillingen av «Survivor», der en deltaker valgte å avsløre at Zeke Smith (bildet) er transkjønnet. Hendelsen har vekket oppsikt i hele USA. Her er Smith avbildet i forbindelse med GLAAD Media Award 6. mai. Foto: NTB ScanpixVis mer

«Survivor»:

Meddeltaker røpet hans mest personlige hemmelighet på TV. Nå forteller Zeke (29) om panikken og skuffelsen

- Jeg visste ikke hvordan dette ville påvirke livet mitt.

(Dagbladet): I april fikk den amerikanske versjonen av «Robinsonekspedisjonen» internasjonal omtale, etter at Zeke Smith (29) ufrivillig ble «outet» som transkjønnet av en motstander i realityprogrammet.

Nå forteller 29-åringen om panikken og skuffelsen han opplevde som følge av hendelsen.

Zeke you are an inspiration! And Survivor should be proud of tonight's episode. #survivor #zekesmith

Et innlegg delt av Gary Edenfield (@mrgglobal)

- Jeg var kjemperedd. Jeg visste ikke hvordan dette ville påvirke livet mitt, og jeg hadde ingen anelse om hvilke reaksjoner jeg kom til å få, forteller Smith, ifølge Huffington Post.

29-åringen var på programmet som åpent homofil, men hadde ikke valgt å dele at han er født biologisk jente.

- Hvorfor har du ikke fortalt de andre her inne at du er transkjønnet?, spurte deltaker Jeff Varner under det såkalte øyrådet i serien.

- Farlige og bedrageske

I frykt for å ryke ut, gjorde Varner et tappet forsøk på å klore seg til plassen ved å svartmale de andre deltakerne. Det fungerte imidlertid dårlig, og han ble dermed sendt hjem etter å ha blitt utskjelt av de andre på øya.

- Denne erfaringen har vist meg hvor mye kjærlighet jeg er omgitt av. Jeg har aldri følt meg så elsket som jeg gjør nå, sier Smith, som på tross av hendelsen føler at det hele bare har gjort ham sterkere.

29-åringen har tidligere uttalt til People at motkandidaten antakelig trodde han skulle få god respons etter å ha røpet hemmeligheten.

Hendelsen vekket imidlertid stor oppsikt i hele USA, og flere kom med sterk kritikk mot Varner i etterkant.

- Han trodde nok at de andre var enige i at transpersoner er farlige og bedragerske. Argumenteringen hans er tusen ganger verre enn at han faktisk avslørte det, fordi det er den samme argumenteringa som brukes for å diskriminere, angripe og drepe transpersoner. Det som er fint er at ingen kjøpte talen hans.

Mistet jobben

Deltaker Jeff Varner, som måtte forlate konkurransen etter utsagnet sitt, har ikke fått fred i sosiale medier etter at hendelsen ble vist på tv. Til sine 21 000 følgere på Twitter har han derimot kommet med en beklagelse.

- Jeg beklager på det sterkeste overfor Zeke Smith, hans venner, hans familie og alle de som ble såret av feilen min. Jeg avslørte noe jeg trodde de andre deltakerne allerede visste. Det var galt av meg og det finnes ingen unnskyldning for det, skrev han blant annet.

FØDT I FEIL KROPP: Mor Siri skjønte tidlig at sønnen ikke var som andre gutter. Vis mer Vis mer

Som en konsekvens av saken skal Varner også ha mistet jobben han hadde hos et eiendomsfirma, ifølge CNN.

- Jeg fikk ikke engang sjansen til å forklare meg. I eiendomsverdenen vil kjøpere og selgere forsikre seg om at de samarbeider med et firma som ikke vil snu ryggen til dem når ting går trått, sier Varner, og fortsetter:

- Så nå snakker jeg med flere firma som jeg vet vil ta vare på og bry seg om sine ansatte.

My Bunkmates! #WhatIDidOnSummerVaca #Survivor #GameChangers

Et innlegg delt av Zeke Smith (@zekerchief)