Hertuginne Meghan:

Meghan åpner om spontanabort

«Timer seinere lå jeg i en sykeseng og holdt ektemannen min sin hånd», skriver hertuginnen.

ÅPEN: Hertuginne Meghan avslører at hun mistet ufødt barn. Hoffekspertene hyller henne. Video: Caroline Vagle og Anders Johan Stavseng. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag formiddag skriver hertuginne Meghan (39) åpenhjertig om å ha opplevd spontanabort. Det gjør hun i en kronikk i New York Times. Det hele startet som en vanlig juli-morgen, men plutselig skjønte hertuginnen at hun mistet sitt andre barn mens hun holdt sin førstefødte, Archie (1) på armen.

«Timer seinere lå jeg i en sykeseng og holdt ektemannen min sin hånd. Jeg kjente håndflaten og kysset knokene hans, våte av begges tårer», skriver hun, og forteller at hun forestilte seg hvordan de skulle komme seg gjennom det.

Det var ikke kjent at hertuginnen og prins Harry (36) ventet nok et barn.

«Å miste et barn betyr å bære en nesten uutholdelig sorg, opplevd av mange, men snakket om av få. I smerten av tapet vårt innså ektemannen min og jeg at i et rom med 100 kvinner, har 10 til 20 av dem opplevd spontanabort. Likevel forblir samtalen tabu, full av uberettiget skam, og en evig sirkel av ensom sorg», fortsetter hun.

Hertuginnen skriver videre at når noen snakker ut, åpner de opp for at andre skal følge etter. Hun forteller også at sorgen ofte blir lettere når noen bryr seg og ønsker å lytte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer