Prins Harry og Meghan Markle:

Meghan Markle og prins Harry er forlovet

Gifter seg til neste år.

PRINSELYKKE: Prins Harry har forlovet seg med den amerikanske skuespilleren Meghan Markle. Bryllupet er allerede til våren. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Prins Harry (33) er forlovet. Det skriver NBC News.

Hans utkårede er amerikanske Meghan Markle (36), som har gjort seg bemerket som skuespiller i serien «Suits».

«Hans Kongelige Høyhet prins Henry av Wales og Ms. Meghan Markle har forlovet seg og skal gifte seg», heter det i en melding fra Kensington Palace.

BLIR PRINSEFRUE: Meghan Markle skal gifte seg med prins Harry til våren. Foto: NTB scanpix
BLIR PRINSEFRUE: Meghan Markle skal gifte seg med prins Harry til våren. Foto: NTB scanpix Vis mer

Gifter seg til sommeren

I meldingen fra Kensington står det at de gleder seg over å kunngjøre forlovelsen, og at bryllupet vil finne sted våren 2018. Paret møter pressen senere i dag, og vil også dukke opp i et tv-intervju sammen.

De forlovet seg i London tidligere i november, og prinsen har informert dronningen og andre i familien om den hyggelige nyheten.

Han har også spurt kjærestens foreldre om lov, står det i kunngjøringen. Det har det gått rykter om i flere måneder, og det står ikke noe i annonseringen om når han spurte svigerforeldrene.

Paret skal bo i Nottingham Cottage, som er en del av Kensington Palace. Dette etter at det i flere måneder har gått rykter om hvor de skal bo, om de er forlovet og når et eventuelt bryllup vil skje.

- Vi er utrolige glade på deres vegne. Datteren vår har alltid vært en snill og elskverdig person. Å se henne sammen med Harry, som deler samme kvaliteter, er en kilde til stor lykke for oss som foreldre, sier foreldrene til Markle i en uttalelse og fortsetter:

- Vi ønsker dem et liv fylt med lykke og vi gleder oss på vegne av framtida deres sammen.

Flere spekulasjoner

I britisk presse ble det denne uka spekulert om forlovelsen ville skje på torsdag, men mandag valgte altså det britiske kongehuset å annonsere gladnyheten.

TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland har lenge spådd at en forlovelse var i vente, og har følgende å si om nyheten fra det britiske kongehuset:

- Så kom meldingen vi har ventet på de siste dagene. Prins Harry og Meghan Markle har forlovet seg. Jeg gratulerer de to unge av hele mitt hjerte - og gleder meg til bryllupet i London til våren, forteller han til Dagbladet.

Hoffreporter i Se og Hør, Caroline Vagle, forteller at prins Harry selv hintet om en mulig forlovelse under et arrangement tidligere i høst.

- Det at Meghan har takket nei til flere sesonger som skuespiller i «The Suits», har også vært en faktor som har vært med å overbevise om at hun var i ferd med å forbedrede seg til sitt livs rolle - nemlig «prinsesserollen». Nå er hun i gang med å tilpasse seg sitt kongelige liv. Hun har flyttet til London, og bryllupsplanene er nok allerede godt i gang, sier Vagle, som gleder seg stort til den kongelige begivenheten.

- Kongelige bryllup er alltid gøy, og dette blir et av de siste på mange år. Så nå er det bare å glede seg til våren, legger hun til.

Da det britiske hoffet valgte å bekrefte at Harry hadde funnet kjærligheten med den amerikanske skuespilleren i november i fjor, var hensikten å få slutt på massiv ryktespredning i media - og gjøre offentligheten oppmerksom på at Markle ble utsatt for grov hets og trakassering, blant annet for sitt afroamerikanske opphav.

Artikkelen fortsetter under faktaboksen.

Meghan Markle (36)

  • Amerikansk skuespiller kjent blant annet for sine roller i «Suits», «Horrible Bosses», «Remember Me» og «A Lot Like Love».
  • Født 4. august 1981 i Los Angeles i California.
  • Studerte teaterfag og internasjonal politikk ved Northwestern University i Illinois, og har vært praktikant ved den amerikanske ambassaden i Argentina.
  • Gift med skuespiller og produsent Trevor Engelson fra 2011 til 2013.
  • I november 2016 bekreftet prins Harry at han var sammen med Markle, samtidig som kongehusets pressekontor benyttet anledningen til å kritisere pressens dekning av forholdet mellom de to.

(NTB)

- Overraskende

Siden den gang har Hollywood-stjerna, og for så vidt også prins Harry, valgt å holde en særdeles lav profil. De har aldri vist seg sammen i offentlig sammenheng, og har hele tida forholdt seg tause om forholdet. I oktober brøt Markle imidlertid tausheten.

I et intervju med Vanity Fair fortalte hun åpent om forholdet.

36-åringen, som de siste åra har gjort stor suksess i tv-serien «Suits», forteller blant annet at hun ikke var forberedt på den overveldende oppmerksomheten.

- Det var veldig overraskende i begynnelsen. Nå merker jeg at det kommer i bølger, og har noen dager som er mer utfordrende enn andre. Heldigvis har jeg mange gode støttespillere rundt meg, ikke minst kjæresten min, sa Markle, som også la til:

- Det eneste som har endret seg er folks oppfatning av meg. Jeg er den samme personen jeg alltid har vært, og lar ikke et forhold definere meg.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer