Den britiske kongefamilien:

Meghan og Harry får ikke det formelle foreldreansvaret for sine framtidige barn

Gammel britisk lov gir dronningen myndighet over sine oldebarn.

UTEN FORMELT ANSVAR: En 301 år gammel lov i Storbritannia gjør at prins Harry og hertuginne Meghan ikke vil ha det formelle foreldransvaret for sine fremtidige barn. Det er det dronning Elizabeth som har. Foto: NTB Scanpix.
UTEN FORMELT ANSVAR: En 301 år gammel lov i Storbritannia gjør at prins Harry og hertuginne Meghan ikke vil ha det formelle foreldransvaret for sine fremtidige barn. Det er det dronning Elizabeth som har. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tre måneder etter det storslåtte bryllupet mellom prins Harry (33) og hertuginne Meghan (37) sto i Windsor Castle, er det mange som venter spent på hvorvidt paret snart vil annonsere en familieforøkelse.

Selv uttalte prins Harry i det offisielle intervjuet med BBC etter forlovelsen at de tar ett skritt av gangen, men at de «forhåpentligvis vil starte familie i nær framtid».

At den framtidige royale familien vil ha andre regler og forventninger enn en alminnelig familie, er slett ikke ukjent, men ikke alle regler har vært like mye omtalt.

Den amerikanske kongehuseksperten og forfatteren Marlene Koenig kan nå avsløre til News.com at Meghan og Harry ikke vil få det formelle foreldreansvaret om de får barn. Det er det dronning Elizabeth (92) som får.

- Dårlig forhold til sønnen

Ifølge forfatteren er det den som regjerer som har det lovlige foreldreansvaret for barna inntil de fyller atten år, selv om foreldrene er i live.

Den for mange ukjente, britiske loven, har siden den ble omtalt i den australske nettavisen onsdag, blitt mye omtalt i Meghans hjemland, USA. Kongelige tradisjoner og regler har naturlig nok vært mindre aktuelle for befolkningen der, før Meghan inngikk sitt royale forhold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer