Hertuginne Meghan og prins Harry:

Meghan og Harry med oppgjør

Hertuginne Meghan og prins Harry deltok tirsdag på hvert sitt toppmøte.

KLAR TALE: Både hertuginne Meghan og prins Harry var klar i sin tale denne uka. Foto: Dominic Lipinski/Reuters/NTB
KLAR TALE: Både hertuginne Meghan og prins Harry var klar i sin tale denne uka. Foto: Dominic Lipinski/Reuters/NTB Vis mer
Publisert

Helt siden prins Harry (37) og hertuginne Meghan (40) ga hverandre sitt «ja» i 2018, har de måttet tåle å høre både det ene og det andre om seg selv og ekteskapet.

Faktisk var reaksjonene mange på prinsens valg av kone allerede før hun gikk opp kirkegulvet.

Paret har fra tid til annen slått tilbake mot de groveste påstandene mot seg, men kommenterer overhodet ikke alt som skrives om dem på en daglig basis.

- Burde ha advarsel

Tirsdag kveld tok imidlertid både Harry og Meghan et realt oppgjør med pressen, noe de gjorde under hvert sitt toppmøte i New York.

Under The New York Times DealBook toppmøte gikk Meghan særlig hardt ut mot tabloidpressen, med en klar oppfordring til de som hørte på henne.

FORTVILET: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

Etter at programleder Ross Sorkin fortalte at han har lest mye om Meghan som sjef for Archewell i pressen, svarte hertuginnen følgende ifølge People:

- Vel, først av alt så ber jeg deg om å ikke lese tabloidpressen. Jeg mener at det ikke er sunt for noen. Jeg håper at en dag så komme de (tabloidpressen journ.anm) med en advarsel slik som sigaretter gjør, «Dette er giftig for din mentale helse».

«Megxit»

Samme dag deltok også prins Harry på et toppmøte over nett, Wired magazines RE:WIRED.

Da 37-åringen og Meghan valgte å trekke seg tilbake fra sine kongelige plikter for over ett år siden, oppsto «Megxit».

- Begrepet «Megxit» var eller er et kvinnefiendtlig begrep som ble skapt av nettroll, forsterket av korrespondenter verden over, og som vokste og vokste i pressen. Men det startet med nettroll, sa prinsen ifølge People.

ADVARTE PRINS HARRY: Thomas Markle Jr, bror til Meghan Markle, skal være med på «Big Brother VIP - Australia». Der sier han at han advarte prins Harry mot Meghan. Video Channel 7 Vis mer

Fryktet gjentakelse

Ifølge det amerikanske magasinet åpnet også Harry opp om sine tidligere erfaringer med pressen og feilinformasjon.

- Jeg har følt det personlig gjennom åra, og nå ser jeg hvordan det påvirker hele verden, ikke bare USA, men alle rundt om i verden. Jeg lærte i tidlig alder at motivene til pressen ikke alltid er på linje med sannheten, forklarte han.

Prinsen påpekte også at han mistet sin mor, prinsesse Diana, som var et offer for enormt trykk fra pressen. Det har han også gjort tidligere.

- Min største bekymring var at historien skulle gjenta seg, sa Harry tidligere i år under intervjuet med Oprah Winfrey.

FRYKT: Harry og Meghan intervjues av Oprah Winfrey. Harry fryktet gjentakelse av Diana-tragedien. Video: CBS: Vis mer

Prinsesse Diana var bare 36 år gammel da hun omkom i en bilulykke i Paris i 1997 mens hun ble forfulgt av paparazzier.

- Jeg er virkelig lettet og lykkelig over å sitte her og snakke med deg med kona mi ved min side. For jeg kan ikke forestille meg hva det må ha vært for henne (Diana journ.anm.) å gå gjennom denne prosessen alene for for mange år siden. Det har vært utrolig tøft for oss begge, men i det minste har vi hatt hverandre, fortsatte han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer