Melania avslører årsaken til jakkevalget

I sommer hadde Melania Trump på seg ei jakke som skapte medieoppmerksomhet verden over. Nå letter hun på sløret om jakkevalget.

JAKKA: Da Melania Trump besøkte en barneleir i Texas i juni, hadde hun på seg denne jakka. På ryggen står det «I really don't care. Do u?». Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB Scanpix
JAKKA: Da Melania Trump besøkte en barneleir i Texas i juni, hadde hun på seg denne jakka. På ryggen står det «I really don't care. Do u?». Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Da det stormet som verst rundt Donald Trump i forbindelse med håndteringen av migrantfamiliesaken, troppet Melania Trump opp i ei jakke med påskriften «I really don't care. Do u?». Det satte i gang spekulasjoner verden over.

Det ble ikke bedre av at Melanias talsperson, Stephanie Grisham, og ektemannen Donald Trump formidlet to vidt forskjellige versjoner om bakgrunnen til jakkevalget.

- Det er bare ei jakke. Det er ikke noe hemmelig budskap. Etter dagens viktige Texas-besøk, håper jeg ikke at mediene velger å fokusere på garderoben hennes, skrev Grisham til CNN i en uttalelse.

Like etter kom presidenten med denne forklaringen på Twitter:

- Påskriften på Melanias jakke referer til de falske mediene. Melania har forstått hvor uærlig de er, og hun bryr seg virkelig ikke lenger! skrev han.

Massiv mediedekning

I et uvanlig åpenhjertig intervju med ABC News - hvor hun også sa at hun har viktigere ting å tenke på enn affæreryktene som svirrer rundt ektemannen - forteller Melania selv for første gang hva baktanken var.

- Ofte spør jeg meg selv om jeg ville fått så mye mediedekning, om jeg ikke hadde hatt på meg jakka.

Besøkte barneleir

Hendelsen fant sted i slutten av juni, da Melania reiste til Texas hvor hun besøkte en barneleir for å få bedre innblikk i barnas situasjon ved grensa til Mexico.

Opptrinnet førte til massiv medieoppmerksomhet, og medier verden over fulgte besøket med argusøyne.

Da hun gikk om bord på flyet i Washington, var hun ikledd en kakigrønn jakke med påskriften «I really don't care. Do u?». Den samme jakka hadde hun også på seg da hun landet i Washington igjen, selv om klesvalget ble heftig omtalt i mediene i mellomtida.

- Det er åpenbart at jakka ikke var ment for barna. Det var for folket og venstrevridde medier som kritiserer meg. Det var for å vise dem at jeg ikke bryr meg, at de kan kritisere så mye de vil, men det vil ikke hindre meg i å gjøre hva jeg føler er riktig, sier Melania.

- På en måte et budskap

På spørsmål om hvorfor hun valgte å bruke den på tur tilbake til Washington, til tross for at den ble heftig omtalt under besøket, svarer Melania slik:

- Etter besøket tok jeg på meg jakka igjen, fordi jeg så at mediene var besatt av den, sier hun og følger opp:

- Det var på en måte et budskap. Jeg foretrekker at de fokuserer på hva jeg gjør, og mine initiativer, i stedet for å fokusere på hva jeg har på meg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer