Melania og Donald Trump:

Melania fikk «Einstein-visum»: ­- Grensetilfelle

Mange har bitt seg merke i den spesielle detaljen.

SPESIELT VISUM: Melania Trump fikk i 2001 innvilget et såkalt «Einstein»-visum til USA, som seinere sørget for at hun ble statsborger i landet. Her er hun fotografert med Donald Trump på filmpremiere i 1999. Foto: NTB scanpix
SPESIELT VISUM: Melania Trump fikk i 2001 innvilget et såkalt «Einstein»-visum til USA, som seinere sørget for at hun ble statsborger i landet. Her er hun fotografert med Donald Trump på filmpremiere i 1999. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Historien om Melania Trump (47) kan på mange måter sees på som en solskinnshistorie. Hun startet som en helt middels suksessfull modell i Slovenia på slutten av 1980-tallet, og er i dag USAs førstedame.

Hun møtte den styrtrike forretningsmannen og nåværende president i USA, Donald Trump (71), på en motefest i New York i 1998. Det skulle ikke ta lang tid før de to ble mann og kone, rettere sagt i 2005. Sammen har de sønnen Barron, i tillegg til at Melania er stemor til presidentens fire andre barn.

Nå er eksmodellen en av verdens mest omtalte personer, og verden følger henne med argusøyne. At hun vifter bort hånda til ektemannen på offisielle oppdrag, har blant annet resultert i virale videoer de siste åra.

I 2001 var det derimot ikke på langt nær like mange som fulgte henne som nå. Det var året hun fikk bevilget det såkalte EB-1-visumet til USA, eller «Einstein-visumet», som det også kalles. Det kunne The Washington Post avsløre i starten av mars.

Siden artikkelen ble publisert, har mange stilt spørsmål ved hvorfor en middelmådig, slovensk modell fikk et visum, som tilsynelatende er forbeholdt forskere og andre med «ekstraordinære ferdigheter».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer