Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Melania Trump innlagt på sykehus

USAs førstedame Melania Trump har gjennomgått en nyreoperasjon, opplyser Det hvite hus.

INNLAGT PÅ SYKEHUS: USAs førstedame Melania Trump er innlagt på sykehus og har gjennomgått en nyreoperasjon, opplyser Det hvite hus. Foto: NTB scanpix
INNLAGT PÅ SYKEHUS: USAs førstedame Melania Trump er innlagt på sykehus og har gjennomgått en nyreoperasjon, opplyser Det hvite hus. Foto: NTB scanpix Vis mer

Operasjonen var vellykket og det var ingen komplikasjoner, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus, som beskriver tilstanden hennes som ufarlig.

Melania Trump blir værende på sykehuset i om lag en uke, bekrefter Melania Trumps talsperson, Stephanie Grisham.

«Denne morgenen gjennomgikk førstedame Melania Trump en emboliseringsprosedyre for å behandle en godartet tilstand av nyrene. Prosedyren var vellykket og det var ingen komplikasjoner. Mrs. Trump er på Walter Reed National Military Medical Center og vil trolig forbli der i en uke», heter det i uttalelsen, ifølge People.

Grisham forklarer videre at Donald Trump ikke var til stede under konas operasjon, men at det forventes at han vil besøke sykehuset innen kort tid.

AVVIST: Donald Trump prøvde forgjeves å ta hånda til kona Melania Trump tirsdag. Video: CNN Vis mer

Ifølge CNN er Trump den første av USAs førstedamer som har gjennomgått en på stor operasjon under sin tid på Det hvite hus, siden Nancy Reagan gjennomgikk en mastektomi i 1987.

Rosalynn Carter gjennomgikk også en operasjon for å fjerne en godartet klump fra brystet i 1977, og uker etter at Betty Ford ble førstedame i 1974, ble hun diagnostiert med brystkreft om måtte gjennomgå en mastektomi.

Mastektomi er det samme som kirurgisk fjerning av et bryst. Det benyttes som behandling ved brystkreft der svulsten er så stor at brystbevarende operasjon ikke lar seg gjennomføre, ifølge Store medisinske leksikon.

Anklaget for plagiat

Det er nøyaktig én uke siden Melania Trump holdt tale ved Det hvite hus, da hun lanserte et program som skal fremme barnas sak, med mottoet «Vær best».

Det tok imidlertid ikke lang tid før hun ble anklaget for plagiat, noe som ikke er første gang.

Tidligere kongressmedlem John Dingell var blant dem som kritiserte henne på Twitter, der han publiserte et bilde som viser at brosjyren for kampanjen er identisk med en av sidene i et hefte som tidligere førstedame Michalle Obama brukte i 2014.

«Foreldre, klikk her for å lese «Talking with Kids about Being Online», et hefte av førstedame Melania Trump og the Federal Trade Commission», sto det på initiativets side, som ligger på Det hvite hus' nettside.

Teksten på Det hvite hus' nettside, som i praksis sa at Melania var «medforfatter» av heftet «Talking with Kids about Being Online», ble etter hvert endret, slik at det nå står at den blir «fremmet» av førstedamen, skriver The Guardian.

En talsperson for Det hvite hus bekreftet også at de hadde forandret ordlyden på nettstedet, fordi «det virket som det hersket litt forvirring, så vi ønsket å tydeliggjøre» teksten.

ELSKET OG KRITISERT: I snart ett år har Melania Trump vært førstedame. På denne tiden har hun rukket å bli mer populær enn ektemannen ifølge en Gallup-undersøkelse. Likevel har Melania, i likhet med Donald Trump, fått kritikk. Video: CNN Vis mer

Førstedamen fikk også kritikk for at navnet hun hadde valgt på initiativet, «Be best», liknet i overkant mye på det budskapet Michelle Obama kom med, da hun under et arrangement for kvinners rettigheter i 2016 oppfordret menn til å «Be better» i sin kvinnekamp.

Dette er ikke første gang Melania Trump har blitt anklaget for å plagiere sin forgjenger, Michelle Obama.

Etter Melanias landsmøtetale i 2016, måtte taleskriveren hennes be om unnskyldning for å ha brukt deler av Michelle Obamas tilsvarende tale i 2008.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media