PROMO: Nylig kom rapperen T.I, eller Clifford Joseph Harris jr. (38) som han egentlig heter, ut med en promovideo til sitt nye album som har vakt stor oppsikt i utenlandske medier. Talskvinnen til USAs førstedame reagerer kraftig. Video: NTB Scanpix/Twitter. Redigering: Ørjan Ryland Vis mer

Melanias dobbeltgjenger får dødstrusler etter strippevideo

- Noen ønsket at jeg skulle bli voldtatt og så drept, sier Melanie Marden.

Nylig slapp rapperen T.I, eller Clifford Joseph Harris jr. (38) som han egentlig heter, en promovideo for sitt nye album som for alvor fanget oppmerksomheten til pressen og, ikke minst, Det hvite hus.

Videoen nemlig en kvinne som stripper på presidentens kontor. Kvinnen er slående lik Melania Trump og er iført ei jakke som likner på en Melania fikk kritikk for å ha gått med i sommer.

- Hvordan er dette akseptabelt, skrev Melania Trumps talskvinne på Twitter.

Hun oppfordret også til boikott av rapperen, som på sin side valgte å sende et stikk til både Melania, presidenten og rappere Kanye West.

- Kjære 45. Jeg er ikke Kanye, skrev han til en snutt av sin nye promovideo, og siktet med det til Kanye Wests besøk i Det hvite hus.

- Ble hyret inn som skuespiller

En person som innledningsvis, og i alle fall ikke i pressen, fikk så mye oppmerksomhet, var Melania Trumps dobbeltgjenger.

Kvinnen, som altså liknet på Melania, har for ordens skyld et nesten helt likelydende fornavn også. Hun heter Melanie Marden, er kanadisk og har så definitivt ikke hatt rolige dager etter at videoen ble publisert.

Noe som førte til at hun tidligere denne uka tok til Instagram for å forsvare seg.

«Jeg legger vanligvis ikke ut noe om hatere, men wow!!!», skriver Marden, som forklarer hvorfor hun sa ja til å spille rollen som en strippende presidentfrue.

«Jeg ble hyret inn (som skuespiller), ikke som en stripper, for å portrettere Melania Trump. Det var et kreativt valg for meg, og også en mulighet til å gi kvinner styrke. Jeg står ved mitt valg om å dele hele meg i denne rollen. Jeg ville være modig, fryktløs og for første gang i mitt liv gjøre en rolle som krevde nakenhet. Kroppen er ikke noe man skal skamme seg over», skriver Marden.

Hun skriver at hun synes det var en vanskelig avgjørelse å ta, men at hun er stolt over at hun turte å takke ja.

- Ønsket at jeg skulle bli voldtatt og drept

Hun skriver videre at har folk har skjelt henne ut på nettet, og også kommet med trusler.

«Til alle de politiske folkene som truer meg, så vil jeg minne dere om at dette er en musikkvideo. Slapp av! Jeg er skuespilleren som spilte #nakneMelania akkurat som Alec Baldwin portretterer Trump på Saturday Night Live», skriver Marden.

Til nettstedet Inside Edition forteller Marden om truslene hun har fått.

- Noen ville kjøre på meg med bilen sin. Noen ville ta meg med en baseballkølle. Noen ønsket at jeg skulle bli voldtatt og så drept, sier Marden, som mener Melania ikke har noen grunn til å bli fornærmet over videoen.

- Førstedamens mann driver med mobbing selv. Så de har tjukk hud. Hvis jeg fornærmet henne og nedverdiget henne, så hadde det vært en ting, men jeg mener at jeg ikke gjorde det, sier Marden.

Ny video

Hun har også gitt nettstedet en ny video, som hun har planer om å publisere i sosiale medier, der hun nok en gang spiller Melania. Denne gangen er hun riktignok påkledd, men hun hermer etter Melanias aksent.

- Ja, jeg var naken, men jeg har vært naken før, sier hun i videoen, og sikter med det til en førstedamens fortid.

I 2000 stilte hun kliss naken på forsida av det britiske magasinet GQ.

- Det er ingen vits i å komme med dødstrusler. Liver er kort. Slapp av, sier Marden, som Melania, i den nye videoen.

Kontroversiell jakke

Når det gjelder jakka Marden har i videoen er den altså omtrent lik som den Melania Trump dukket opp i i forbindelse med håndteringen av migrantfamiliesaken i sommer. På jakka sto det «I really don't care. Do u?».

Jakke valget fikk store overskrifter, spesielt etter at Melanias talsperson Grisham og ektemannen Donald Trump ga forskjellige versjoner om bakgrunnen for jakkevalget.

Men for bare noen dager siden forklarte Melania jakkevalget selv.

- Det er åpenbart at jakka ikke var ment for barna. Det var for folket og venstrevridde medier som kritiserer meg. Det var for å vise dem at jeg ikke bryr meg, at de kan kritisere så mye de vil, men det vil ikke hindre meg i å gjøre hva jeg føler er riktig, sa Melania.

Og trodde nok med det at historien om jakka var død en gang for alle.