OI SANN ...: Da Melania Trump skulle hilse på den kanadiske statsministeren Justin Trudeau i helga, så det ut som det gikk hett for seg. Det koser internettes hobbykomikere seg stort med nå. Foto: NTB scanpix
OI SANN ...: Da Melania Trump skulle hilse på den kanadiske statsministeren Justin Trudeau i helga, så det ut som det gikk hett for seg. Det koser internettes hobbykomikere seg stort med nå. Foto: NTB scanpix Vis mer

Donald og Melania Trump:

Melanias hilsen overrasket

Kvinnene rundt Donald Trump har det med å skape overskrifter tilknyttet Canadas statsminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag ble G7-toppmøtet i Biarritz i Frankrike avsluttet, etter at en rekke verdensledere i helga var samlet der. Statsledere fra blant annet Italia, Canada, Tyskland og Storbritannia var samlet i den franske byen, der temaer som handel, klima og teknologi ble diskutert av de politiske toppene.

Selv om det politiske har klart å skape overskrifter, er det ofte at slike samlinger også byr på journalistikk av den mer tabloide sorten - deriblant om antrekk, blundere og personlige forhold. Dette gjelder især om ekteparet Trump er invitert.

Donald og Melania Trump er to av verdens mektigste og rikeste mennesker. Ser man bort fra USAs presidents politiske utspill, skrives det vel så mye om deres privatliv og hverdag. Det skjedde nok en gang nå, da den amerikanske førstedama skulle hilse på den kanadiske statsministeren.

<strong>OFFER FOR HUMOR:</strong> Melania Trump kysset statsminister Justin Trudeau på kinnene da de hilset. Det ble raskt snappet opp av ivrige humorister. Foto: NTB scanpix
OFFER FOR HUMOR: Melania Trump kysset statsminister Justin Trudeau på kinnene da de hilset. Det ble raskt snappet opp av ivrige humorister. Foto: NTB scanpix Vis mer

Latterliggjøres

På Twitter har tusenvis kommentert og ledd av de noe uheldige bildene. Da Melania Trump skulle hilse på Justin Trudeau i Frankrike på søndag, ble det gjort ved et tradisjonelt kyss på kinnet. Det var også slik Donald Trump hilset på Brigitte Macron, Frankrikes førstedame. Han slapp derimot heller billig unna.

Kyssene ble selvsagt foreviget av flere fotografer. På bildene med Melania Trump og Justin Trudeau ser det derimot ut som noe helt annet skjer. Flere påpeker at det ser ut som Melania og den kanadiske statsministeren kysser, mens ektemannen hennes står rett ved siden av.

<strong>FEILTOLKET:</strong> Ser man bildene utenfor kontekst, er det lett å la fantasien løpe løpsk. Foto: NTB scanpix
FEILTOLKET: Ser man bildene utenfor kontekst, er det lett å la fantasien løpe løpsk. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ute av kontekst kan det altså være lett å mistolke situasjonen, som nå har blitt gjort til spott og spe på nettets mørke kroker.

The Guardian skriver at fantasien til enkelte har løpt løpsk. De siterer flere Twitter-brukere som blant annet skriver at «Melania er klar for å risikere alt» og at «det ser ut som Melania planlegger en flukt til Canada».

At privatpersoner har kastet seg på oppfattes som gøyalt, men selv mer høytstående organer har ikke klart å la bildene ligge.

Den russiske, statseide kanalen Russia Today har over to millioner følgere på Twitter. De skriver følgende om blinkskuddet:

«Alle bør finne seg en som ser på dem slik som Melania ser på Justin», vitser den russiske kanalen.

Rykteflom

Betimelig nok ble Russlands deltakelse ved toppmøtet diskutert blant statslederne. Fram til 2014 gikk toppmøtet nemlig under navnet G8, da Russland fortsatt var med. De sju andre medlemslandene mente derimot at det var vanskelig å ha stormakten med, og de ble sparket ut.

Under årets møte besluttet imidlertid Donald Trump og den franske presidenten Emmanuel Macron at Russland vil få en invitasjon til neste års begivenhet - som igjen kan gå under navnet G8 - dersom Russland aksepterer invitasjonen. Det skriver CNN.

<strong>MEKTIG GJENG:</strong> Situasjonen var ikke så romantisk som bildene tilsa. Her poserer flere av statslederne sammen. Fra venstre ser vi Justin Trudeau, Melania Trump, Donald Trump, Brigitte Macron, Emmanuel Macron og Angela Merkel. Foto: NTB scanpix
MEKTIG GJENG: Situasjonen var ikke så romantisk som bildene tilsa. Her poserer flere av statslederne sammen. Fra venstre ser vi Justin Trudeau, Melania Trump, Donald Trump, Brigitte Macron, Emmanuel Macron og Angela Merkel. Foto: NTB scanpix Vis mer

«Verdens kjekkeste statsleder»

Det er trolig flere grunner til at bildene av Melania Trump og Justin Trudeau skaper overskrifter verden over. Det har i årevis sirkulert rykter om at førstedama er utilfreds i ekteskapet med den amerikanske presidenten.

Selv om hun har benektet dette, har ryktene fått vann på mølla av presidentens skandaler involverende pornostjerner og andre kvinner.

INTERVJU: I et sjeldent intervju letter Melania Trump på sløret om ekteskapet med USAs president, og om hans påståtte affærer. Video: CNN Vis mer

Faktum nummer to er at Trudeau er en svært populær mann. I tillegg til å være et politisk forbilde for mange, har han flere ganger tidligere blitt utpekt som «verdens kjekkeste statsleder».

Det er derimot mange år siden han var på markedet. Siden 2005 har han vært gift med Sophie Grégoire, som han har flere barn med.

AVSLØRER: Michelle Obama avslører hva som egentlig skjedde da hun fikk en gave av Melania Trump utenfor Det hvite hus. Den noe småpinlige situasjonen fikk flere til å spekulere. Video med tillatelse fra TV 3 / Ellen Show Vis mer

Likevel er det sjelden at koner og ektemenn stopper nettroll fra å more seg på andres bekostning.

Da president Donald Trumps datter, Ivanka Trump, møtte den kanadiske statsministeren i Washington D.C. i 2017, ble hun, i liket med sin stemor, også fotografert med noen uheldige poseringer.

Den gang var det blikket presidentdattera ga Trudeau som gikk viralt. Det ble den gang, som nå, omtalt av storavisa The Guardian.

<strong>NISTIRRING:</strong> Blikket Ivanka Trump ga den kanadiske statsministeren i 2017 sørget for utallige overskrifter. Foto: NTB scanpix
NISTIRRING: Blikket Ivanka Trump ga den kanadiske statsministeren i 2017 sørget for utallige overskrifter. Foto: NTB scanpix Vis mer

Han er i tillegg kjent for å ha «sjarmert», i hvert fall tilsynelatende i blinkskuddets øyeblikk, kvinner som hertuginne Kate og skuespiller Emma Watson.

Likevel har han holdt seg trofast til sin kjære Sophie siden de ble sammen i 2003. De giftet seg i 2005, og har altså tre barn sammen i dag.

PROMO: Nylig kom rapperen T.I, eller Clifford Joseph Harris jr. (38) som han egentlig heter, ut med en promovideo til sitt nye album som har vakt stor oppsikt i utenlandske medier. Talskvinnen til USAs førstedame reagerer kraftig. Video: NTB Scanpix/Twitter. Redigering: Ørjan Ryland Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer