Melanie (29) ble født med sjelden genfeil. Nå vil hun ta motebransjen med storm

- Jeg er blitt vant til ubehag, sier den modige modellen.

UNIK: Melanie Gaydos er blant de fremadstormende modellene som utfordrer de tradisjonelle skjønnhetsidealene i motebransjen. Her er hun på en vernissage i Berlin forrige uke, der hun var blant de avbildede modellene. Foto: Max Bertani/Action Press/REX/Shutterstock/ NTB scanpix
UNIK: Melanie Gaydos er blant de fremadstormende modellene som utfordrer de tradisjonelle skjønnhetsidealene i motebransjen. Her er hun på en vernissage i Berlin forrige uke, der hun var blant de avbildede modellene. Foto: Max Bertani/Action Press/REX/Shutterstock/ NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Motebransjen er mer enn én gang blitt kritisert for å sette unaturlige høye krav til modellene de bruker, og for å fremme et nærmest uoppnåelig skjønnhetsideal.

De par siste åra har det imidlertid vært mulig å spore en endring i bransjen.

Modeller som ikke passer inn i den tradisjonelle støpeformen gjør suksess, deriblant «plus size»-modellen Ashley Graham (29), interkjønn-modellen Hanne Gaby Odiele (28), og tidligere «America's Next Top Model»-deltaker Winnie Harlow (22) - som har hudsykdommen vitiligo.

Og nå er Melanie Gaydos (29) i ferd med å ta motebransjen med storm. Den amerikanske modellen er født med en sjelden genfeil, det arvelige syndromet ektodermal dysplasi. Til Dagbladet forteller hun ønsker å leve ærlig med syndromet.

Øyevippene vokste innover

Tilstanden innebærer at utviklingen av hud, hår, tenner, negler, kjertler og sentralnervesystem blir påvirket i fosterstadiet, ifølge Senter for sjeldne diagnoser. Det kan blant annet medføre manglende eller misformede tenner, fravær av hårvekst og svært sensitiv hud.

Melanie Gaydos har imidlertid ikke latt seg stoppe av syndromet, og internasjonale medier som Independent, Harper's Bazaar, People Magazine, Huffington Post og Paper Magazine har allerede lagt merke til modellprestasjonene hennes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer