Svein Østvik:

Melder seg ut av SV

Tv-profilen går nå ut av politikken etter coronademonstrasjonen.

CHARTER-SVEIN: Svein Østvik brenner munnbindet sitt under coronaskeptikernes markering utenfor Stortinget. Video: Jesper Nordahl Finsveen / Dagbladet. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Charter»-Svein Østvik (59) fikk massiv oppmerksomhet etter at han dukket opp i en coronademonstrasjon foran Stortinget, hvor han kastet munnbindet sitt på bålet.

I den forbindelse har han også gått hardt ut mot myndighetene og coronahåndteringen, og gjort det klart at han mener tiltakene er altfor strenge.

Blant annet hevder han at coronapandemien er langt mindre alvorlig enn det helsemyndighetene slår fast.

Det har skapt massive reaksjoner, blant annet fra hans eget parti SV, som har tatt avstand fra aktivismen hans foran Stortinget. Det gjorde partiet overfor VG.

Vil være «upolitisk»

Nå har han altså meldt seg ut av partiet, melder Nettavisen.

«Jeg melder meg ut av SV grunnet deres feighet i denne situasjonen vi er i nå. Ingen politikere tørr å vise hva de står for, og det gjør det umulig for meg å fortsette», skriver han i en mail til Asker SV, ifølge nettstedet.

Han skriver i en tekstmelding til Dagbladet at utmeldelsen bunner i at han er skeptisk til coronatesting.

- Jeg savner medisinsk grunnlag for denne testen. Bevisbyrden ligger jo her hos helsemyndighetene. Utmeldelser går på at jeg ønsker å være upolitisk i denne tida vi er i nå, fordi det er samhold og rettferdighet som er viktigst i en så betent tid, skriver han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer