Svein Østvik:

Melder seg ut av SV

Tv-profilen går nå ut av politikken etter coronademonstrasjonen.

CHARTER-SVEIN: Svein Østvik brenner munnbindet sitt under coronaskeptikernes markering utenfor Stortinget. Video: Jesper Nordahl Finsveen / Dagbladet. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Se mer
påvist smittet 117 000 +473
innlagt125 +11
døde 757
påvist smittet 160 000 000+738.5K
døde 3 320 000 +13.6K
Se mer

«Charter»-Svein Østvik (59) fikk massiv oppmerksomhet etter at han dukket opp i en coronademonstrasjon foran Stortinget, hvor han kastet munnbindet sitt på bålet.

I den forbindelse har han også gått hardt ut mot myndighetene og coronahåndteringen, og gjort det klart at han mener tiltakene er altfor strenge.

Blant annet hevder han at coronapandemien er langt mindre alvorlig enn det helsemyndighetene slår fast.

Det har skapt massive reaksjoner, blant annet fra hans eget parti SV, som har tatt avstand fra aktivismen hans foran Stortinget. Det gjorde partiet overfor VG.

Vil være «upolitisk»

Nå har han altså meldt seg ut av partiet, melder Nettavisen.

«Jeg melder meg ut av SV grunnet deres feighet i denne situasjonen vi er i nå. Ingen politikere tørr å vise hva de står for, og det gjør det umulig for meg å fortsette», skriver han i en mail til Asker SV, ifølge nettstedet.

DEMONSTRERTE: «Charter-Svein» tilstede under en av coronaskeptikernes markering utenfor Stortinget. Foto: Heiko Junge / NTB
DEMONSTRERTE: «Charter-Svein» tilstede under en av coronaskeptikernes markering utenfor Stortinget. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer

Han skriver i en tekstmelding til Dagbladet at utmeldelsen bunner i at han er skeptisk til coronatesting.

- Jeg savner medisinsk grunnlag for denne testen. Bevisbyrden ligger jo her hos helsemyndighetene. Utmeldelser går på at jeg ønsker å være upolitisk i denne tida vi er i nå, fordi det er samhold og rettferdighet som er viktigst i en så betent tid, skriver han.

- Vil du ikke si at det å demonstrere og aktivt delta i debatt i seg selv er politisk?

- Det er en menneskerett, svarer han.

Partisekretær Audun Herning sier til nettstedet at de er sterkt uenige med Østvik i spørsmålet om smittevern, men takker videre for innsatsen.

Holdt appell

Lørdag var Østvik igjen foran Stortinget i aksjon, denne gangen med en appell. Demonstrasjonen samlet et par hundre aktivister, som blant annet hadde med seg plakater med slagordene «Frihet» og «Stop lock-down».

Det var også et skilt hvor det var skrevet «5G» med en rød strek over, med en referanse til en utbredt konspirasjonsteori som går på at det er en kobling mellom det nye 5G-mobilnettet og covid-19.

GRÅTKVALT: Svein «Charter-Svein» Østvik bryter sammen i tårer etter han deltok på lørdagens demonstrasjon i Oslo mot coronatiltakene. Video: Brage Lie Jor / Dagbladet TV Vis mer

Hovedbudskapet, som sto skrevet på et stort banner, var å knuse «coronatyranniet».

Blant dem som har gått hardt ut mot Østvik er «Charterfeber»-kollega Hilde Skovdahl og Leif Einar «Lothepus» Lothe.

Til Dagbladet har Østvik blant annet svart på kritikken slik:

- Det vi ser nå er at når man stikker seg ut, så får man kjeft av dem som tviholder på den «sannheten» vi har fått servert gjennom propaganda i ett år nå. Men selv får jeg ikke gjort noe med at folk reagerer som de gjør på handlingene mine.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer