Coronaviruset:

Melder seg

- Oslo kommune trenger oss, sier Cecilie Skog.

SYKEPLEIER: Cecilie Skog er utdannet sykepleier, og ønsker nå å bidra der det trengs. Foto: Carina Johansen / Dagbladet
SYKEPLEIER: Cecilie Skog er utdannet sykepleier, og ønsker nå å bidra der det trengs. Foto: Carina Johansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag oppfordret byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (Ap), alle med helsefaglig kompetanse - som ikke allerede er i aktiv tjeneste, til å melde seg til innsats i helsevesenet.

Tirsdag skrev Dagbladet at om lag 1800 mennesker har meldt seg til tjeneste for Oslo kommune, og blant disse er eventyrer Cecilie Skog (45).

I et innlegg på Instagram skriver hun at hun egentlig er sykepleier, at hun har meldt seg til tjeneste - og er klar for innsats. Skog oppfordrer også andre med helsebakgrunn til å gjøre det samme og hjelpe til der man kan.

«Det handler om å vise samhold og solidaritet i en krevende stund! Oslo kommune trenger oss med helsefaglig bakgrunn. Jeg er nok litt rusten, men det er mange oppgaver helse- og omsorgstjeneste trenger gode hjelpere til», skriver 45-åringen.

«HELE NORGE KLAPPER»: Klokken 18.00 tirsdag kunne man høre folk klappe flere steder i landet. Initiativtakeren ønsker å hylle de som gjør en ekstra innsats for samfunnet. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

- Trenger kompetansen vår

Overfor VG sier eventyreren at hun nå har masse kapasitet, bortsett fra at hun har to barn i barnehagealder.

Det er imidlertid ikke noe hinder, for barna har en pappa - og det tilbys barnehageplasser til helsepersonell.

- Så det må ikke hindre en i å melde seg, sier hun til avisa.

Skog har tidligere jobbet flere år som sykepleier på Ullevål sykehus, før hun i 2003 ble eventyrer på fulltid. Til tross for at det er mange år siden Skog selv jobbet på sykehus, ser hun for seg å kunne hjelpe til med mye.

- Det er mange ulike områder man trenger kompetansen vår på, sier hun, og legger til at dette kan være for eksempel å svare på telefoner og få opplæring i smittevern, og gå inn i turnusarbeid i helsetjenesten.

TIPS: Dagene kan bli lange for barn som plutselig ikke får gå på verken skole eller fritidsaktiviteter. Vi har spurt barna om deres beste tips til å unngå å kjede seg hjemme. Video: Emilie Rydning / Dagbladet TV Vis mer

Foreløpig venter eventyreren på en tilbakemelding på hvilket område hun passer til, før hun går ut i jobb.

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med Skog, foreløpig uten hell.

NYE RÅD: Dette er FHIs oppdaterte råd til folk i og utenfor karantene. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

God respons

Som nevnt er det svært mange som har meldt seg til tjeneste etter at Johansen mandag etterlyste bidrag.

- Vi krever minimum et fagbrev som helsefagarbeider, og vi oppfordrer alle som kan til å bidra i den store dugnaden vi har foran oss, uttalte byrådslederen til TV 2.

I den forbindelse ble det opprettet et eget registreringsskjema.

Overfor Dagbladet fortalte Raymond Johansen tirsdag at responsen har vært over all forventning, og han var både rørt og takknemlig overfor alle som har meldt seg i Oslo kommune.

- Vi vil ta kontakt med dem som har meldt seg så fort vi har oversikt over hvem som kan bidra til å hjelpe. Vi må matche behov og kandidater slik at vi sikrer rett kompetanse på rett sted, noe som kan ta litt tid, sa han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer