KUNNE VÆRT UNNGÅTT: Ken Wharfe var prinsesse Dianas livvakt i over seks år. I et intervju med Daily Mail går livvakta nå ut og sier at han mener Diana kunne vært i live, hadde sikkerhetsvaktene passet godt nok på henne. Foto: NTB /Scanpix.
KUNNE VÆRT UNNGÅTT: Ken Wharfe var prinsesse Dianas livvakt i over seks år. I et intervju med Daily Mail går livvakta nå ut og sier at han mener Diana kunne vært i live, hadde sikkerhetsvaktene passet godt nok på henne. Foto: NTB /Scanpix. Vis mer

Mener det var livvaktenes skyld at Diana døde

- De skulle ha stoppet henne fra å gå inn i den Mercedesen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): En av Dianas nærmeste beskyttere var Ken Wharfe som var prinsessas livvakt gjennom seks år, før hun tragisk døde i en bilulykke i 1997.

I et intervju med Daily Mail snakker nå livvakta ut om den traumatiske beskjeden han fikk augustdagen for nitten år siden.

Lot henne komme til skade

Wharf forteller i intervjuet at han synes prinsesse Dianas dødsfall kunne vært forhindret. Og at han mange ganger har spurt seg selv hva som kunne vært gjort annerledes for å redde henne.

- For å gjøre det helt klart, jeg hadde ansvaret for Dianas sikkerhet i over seks år, livvakta hun hadde i Paris, Trevor Rees-Jones, hadde kunn hatt ansvaret for prinsessa i noen uker, forteller Wharf til Daily Mail.

- Jeg er fortsatt sint for at det teamet av livvakter som var med henne til Paris, lot henne komme til skade. Al-Fayed, prinsessas kjæreste og hans livvakter hadde bare hatt sikkerhetsansvaret i noen uker, mens i England hadde vi passet på alt i over femten år, sier den tydelig pregede Wharf.

Etter en middag i Paris ble prinsesse Diana og kjæresten hennes, milliardærsønn Dodi Al-Fayed, forfulgt av papparazzier, og begge omkom da bilen de satt i kjørte med stor fart inn i en betongstolpe i Pont de l'Alma-tunnelen i Paris. Sjøføren av bilen omkom også, mens én livvakt overlevde.

Kunne vært forhindret

I intervjuet forteller Wharf videre at det ble rapportert om at sjåføren av bilen, Henri Paul, hadde drukket. Noe livvaktene i Paris også visste.

- Men fordi livvaktene var ansatt av Al-Fayed, turte de ikke gå imot han når han ville at Henri Paul skulle kjøre bilen.

- Hvis Metropolitan-politiet i England hadde vært med henne, hadde Diana aldri satt seg inn i en bil hvor sjåføren hadde drukket. De skulle ha stoppet henne fra å gå inn i den Mercedesen, sier livvakta i intervjuet.

En jury konkluderte i 2008 med at Dodi Al-Fayed og prinsesse Dianas død skyldtes grovt uaktsom kjøring, ifølge NTB.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer