«Eurovision Song Contest»:

Mener Eurovision-finalen er i fare

Toppsjefene har sendt brev til statsministeren.

BER OM FORTGANG: ESC-toppsjef Jon Ola Sand mener årets arrangement er i fare om ikke nok penger legges i sikkerheten. Foto: NTB Scanpix
BER OM FORTGANG: ESC-toppsjef Jon Ola Sand mener årets arrangement er i fare om ikke nok penger legges i sikkerheten. Foto: NTB ScanpixVis mer

Finalen i Eurovision Song Contest skal holdes i Israel i midten av mai, men ting ser ikke ut til å gå helt på skinner. Ifølge The Jerusalem Post er forberedelsene til arrangementet nå lagt på is.

Politiets sikkerhetsarbeid ved arenaen skal ha stoppet opp som følge av pengemangel, noe ESC-toppsjefene Jon Ola Sand og Frank-Dieter Freiling reagerer på. De har ifølge avisa henvendt seg til landets statsminister for å forsikre seg om at den israelske regjeringen vil legge nok penger til sikkerheten rundt ESC.

Saken ble først omtalt av VG.

Dette grunnet Israels vedvarende konflikt med den palestinske befolkningen.

I brevet ber Sand og Freiling statsministeren om å få opp farten, og gjør det klart at arrangementet står i fare hvis penger til sikkerhet uteblir.

- Det er allerede irriterende nok at det de siste månedene har vært konstante diskusjoner om hvem som skal betale for hva når det gjelder eksterne sikkerhetstiltak, skriver de blant annet.