«Eurovision Song Contest»:

Mener Eurovision-finalen er i fare

Toppsjefene har sendt brev til statsministeren.

BER OM FORTGANG: ESC-toppsjef Jon Ola Sand mener årets arrangement er i fare om ikke nok penger legges i sikkerheten. Foto: NTB Scanpix
BER OM FORTGANG: ESC-toppsjef Jon Ola Sand mener årets arrangement er i fare om ikke nok penger legges i sikkerheten. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Finalen i Eurovision Song Contest skal holdes i Israel i midten av mai, men ting ser ikke ut til å gå helt på skinner. Ifølge The Jerusalem Post er forberedelsene til arrangementet nå lagt på is.

Politiets sikkerhetsarbeid ved arenaen skal ha stoppet opp som følge av pengemangel, noe ESC-toppsjefene Jon Ola Sand og Frank-Dieter Freiling reagerer på. De har ifølge avisa henvendt seg til landets statsminister for å forsikre seg om at den israelske regjeringen vil legge nok penger til sikkerheten rundt ESC.

Saken ble først omtalt av VG.

Dette grunnet Israels vedvarende konflikt med den palestinske befolkningen.

I brevet ber Sand og Freiling statsministeren om å få opp farten, og gjør det klart at arrangementet står i fare hvis penger til sikkerhet uteblir.

- Det er allerede irriterende nok at det de siste månedene har vært konstante diskusjoner om hvem som skal betale for hva når det gjelder eksterne sikkerhetstiltak, skriver de blant annet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer