Prins Andrew:

Mener forliket er irrelevant

Rettsmøte i overgrepssaken mot prins Andrew er i gang.

FORLIK: Mandag ble nye dokumenter i saken mot prins Andrew offentliggjort. Foto: Chris Radburn / Reuters / NTB
FORLIK: Mandag ble nye dokumenter i saken mot prins Andrew offentliggjort. Foto: Chris Radburn / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Advokatene til prins Andrew (61) innledet det første rettsmøtet i overgrepssøksmålet mot prinsen med å be dommeren i New York avvise hele saken.

Det digitale rettsmøtet startet i New York klokka 16.00 norsk tid.

Prins Andrew er saksøkt av Virginia Giuffre, som hevder han begikk flere seksuelle overgrep mot henne i 2001, da hun var 17 år og mindreårig etter amerikansk lov.

Giuffre hevder hun ble «lånt ut» til den nå 61 år gamle prinsen av den overgrepsanklagede finansmannen Jeffrey Epstein, som tok sitt eget liv i fengsel i 2019.

PRINS ANDREW: Virginia Guiffre sier at Jeffrey Epstein fløy henne til London for å ha sex med prins Andrew. Video: BBC. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Omstridt avtale

Hovedargumentet til Andrews advokater er at Giuffre i 2009 skrev under på en avtale med Epstein om ikke å saksøke noen som hadde tilknytning til Epstein. For dette fikk Giuffre utbetalt en halv million dollar.

Prins Andrew er ikke nevnt eksplisitt i forliket, men advokatene mener like fullt at dette omfatter ham. Giuffres advokater mener på sin side at forliket med Epstein er irrelevant for det sivile søksmålet mot prins Andrew.

- Han kunne ikke ha vært en «potensielt saksøkt» i forliket mellom Giuffre og Epstein, både fordi han ikke var underlagt jurisdiksjon i Florida, og fordi saken involverte påstander på føderalt nivå, som han ikke var en del av, sa advokat David Boies i en uttalelse mandag.

Prins Andrew avviser selv alle anklagene og er ikke blitt strafferettslig siktet for overgrep.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sier prins Andrew i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

Kjent skyldig

Giuffre sier at hun ble misbrukt av prinsen i Epsteins hjem i New York og på Epsteins private øy i Karibia, samt i en leilighet i London som tilhører Epsteins tidligere partner Ghislaine Maxwell.

Maxwell ble i forrige uke kjent skyldig i å ha rekruttert unge jenter som så ble seksuelt misbrukt av Epstein og vennene hans.

Prins Andrew ble tvunget si ifra seg alle sine offisielle plikter etter et kontroversielt intervju med BBC i 2019.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer