Prins Andrew:

Mener forliket er irrelevant

Rettsmøte i overgrepssaken mot prins Andrew er i gang.

FORLIK: Mandag ble nye dokumenter i saken mot prins Andrew offentliggjort. Foto: Chris Radburn / Reuters / NTB
FORLIK: Mandag ble nye dokumenter i saken mot prins Andrew offentliggjort. Foto: Chris Radburn / Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Advokatene til prins Andrew (61) innledet det første rettsmøtet i overgrepssøksmålet mot prinsen med å be dommeren i New York avvise hele saken.

Det digitale rettsmøtet startet i New York klokka 16.00 norsk tid.

Prins Andrew er saksøkt av Virginia Giuffre, som hevder han begikk flere seksuelle overgrep mot henne i 2001, da hun var 17 år og mindreårig etter amerikansk lov.

Giuffre hevder hun ble «lånt ut» til den nå 61 år gamle prinsen av den overgrepsanklagede finansmannen Jeffrey Epstein, som tok sitt eget liv i fengsel i 2019.

Omstridt avtale

Hovedargumentet til Andrews advokater er at Giuffre i 2009 skrev under på en avtale med Epstein om ikke å saksøke noen som hadde tilknytning til Epstein. For dette fikk Giuffre utbetalt en halv million dollar.

Prins Andrew er ikke nevnt eksplisitt i forliket, men advokatene mener like fullt at dette omfatter ham. Giuffres advokater mener på sin side at forliket med Epstein er irrelevant for det sivile søksmålet mot prins Andrew.

- Han kunne ikke ha vært en «potensielt saksøkt» i forliket mellom Giuffre og Epstein, både fordi han ikke var underlagt jurisdiksjon i Florida, og fordi saken involverte påstander på føderalt nivå, som han ikke var en del av, sa advokat David Boies i en uttalelse mandag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.